ΤΟΠΙΚΑ

Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων για φέτος στον Βόλο

ρεκόρ-αφίξεων-κρουαζιερόπλοιων-για-φ-168194

Θερμή υποδοχή επεφύλαξαν εκπρόσωποι θεσμικών φορέων στο πολυτελές VikingSky, το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που κατέπλευσε χθες το πρωί στο λιμάνι του Βόλου, κάνοντας… ποδαρικό για το 2022. Θετικό πρόσημο και ρεκόρ αφίξεων, 53 μέχρι στιγμής, αναμένονται φέτος στο λιμάνι του Βόλου, με τους τοπικούς φορείς και τους τουριστικούς πράκτορες να αισιοδοξούν ότι επανέρχεται δυναμικά η κρουαζιέρα μετά τον «φουρτούνα» που προκάλεσε η πανδημία.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Θετικά σχόλια πλαισίωσαν την πρώτη φετινήάφιξη κρουαζιερόπλοιου στο λιμάνι του Βόλου, με τοVikingSky, το οποίο φέρει σημαία Νορβηγίας, να καταπλέει χθες λίγο μετά τις 7 το πρωί, προερχόμενο από τον Πειραιά.

Το VikingSkyμεταφέρει 308 επιβάτες και 436 άτομα πλήρωμα, με την πλειονότητα των τουριστών να προέρχονται από την Αμερική και τη Βρετανία. Το εμβληματικό κρουαζιερόπλοιο που κόβει την ανάσα, παρέμεινε για 11 ώρες στο λιμάνι του Βόλου, για να αποπλεύσει στις 18:00, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη.

Το πλοίο υποδέχθηκε η πρόεδρος του Δ.Σ. της ΟΛΒ Α.Ε. Βίκυ Μήτρου μαζί με την αντιδήμαρχο Τουρισμού Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, ενώ παρευρέθηκαν επίσης οι ναυτικοί πράκτορες Νίκος Σκλιάς και Χρήστος Χάγιας.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του ΟΛΒΒίκυ Μήτρου καλωσόρισε τον πλοίαρχο του κρουαζιερόπλοιου κι αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.

Σε δηλώσεις η κ. Μήτρου ανέφερε:«Καλωσορίζουμε το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για τη φετινή σεζόν. Το σχέδιο είναι μεγαλόπνοο, καθώς αναμένονται σύμφωνα με τον μέχρι τώρα προγραμματισμό, 53 κατάπλοι κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι μας. Στο πλαίσιο άριστης συνεργασίας με το τμήμα τουρισμού του Δήμου Βόλου και την αντιδήμαρχο Τουρισμού Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, προσφέραμε αναμνηστικά δώρα στον πλοίαρχο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε διάφορα θέματα που αφορούν στην κρουαζιέρα. Φέτος η σεζόν ξεκίνησε πολύ νωρίς κι αυτό μας γεμίζει αισιοδοξία. Ο Βόλος είναι ένα ασφαλές λιμάνι που τηρεί όλα τα πρωτόκολλα υγιεινής και ασφάλειας κι ευελπιστούμε για φέτος ότι η πανδημία δε θα επηρεάσει αρνητικά την κρουαζιέρα».

Ανοίγει ο κύκλος για το 2022

Την ικανοποίησή της εξέφρασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η αντιδήμαρχος Τουρισμού Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, υπογραμμίζοντας ότι «είμαι ιδιαίτερα χαρούμενη που υποδεχτήκαμε στο λιμάνι του Βόλου το πρώτο κρουαζιερόπλοιο για το 2022 και θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου, διότι το λιμάνι του Βόλου αποτελεί ενδιάμεσο σταθμό για την κρουαζιέρα. Ο όμορφος τόπος μας έχει όλες τις προδιαγραφές να προσελκύσει ακόμη περισσότερα κρουαζιερόπλοια, καθώς υπάρχουν πολλές εναλλακτικές προτάσεις επισκέψεων. Στόχος μας είναι η πόλη του Βόλου να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων, δίνοντας στους επισκέπτες τη δυνατότητα να απολαύσουν τη διαμονή τους σε μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή πόλη, με πλούσια ιστορία».

Συμβολικά δώρα προσέφερε, παράλληλα, στον καπετάνιο του πλοίου η αντιδήμαρχος, με τον έμβλημα του Δήμου Βόλου, την Αργώ, ενημερωτικό υλικό και βιβλία για τον Βόλο, καθώς επίσης και το βολιώτικο τσίπουρο, σήμα κατατεθέν της περιοχής, να γίνονται δεκτά με ενθουσιασμό.

«Ο πλοίαρχος ανταπέδωσε προσφέροντάς μας μια πλακέτα του πλοίου, και σε θερμό κλίμα συζητήσαμε θέματα που αφορούν την κρουαζιέρα. Προσωπικά τον ενημέρωσα για την πόλη μας, τις δυνατότητες που έχουν οι τουρίστες στην περιοχή μας και ευχήθηκα στην επόμενη φορά που δεν θα είναι η πανδημία περιοριστική, να πραγματοποιήσουμε μια πιο ανοιχτή εκδήλωση υποδοχής και ενημέρωσης των επισκεπτών» ανέφερε η αντιδήμαρχος.

Παράλληλα το προσωπικό του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Βόλου παρευρέθηκε σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο διανέμοντας ενημερωτικό υλικό, όπως συμβαίνει εξάλλου σε κάθε άφιξη κρουαζιερόπλοιου.

Ευοίωνα μηνύματα

Αισιόδοξος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ και ο ναυτικός πράκτορας Νίκος Σκλιάς, σχετικά με την εξέλιξη και τις προοπτικές της κρουαζιέρας το 2022. «Σύμφωνα με τα δεδομένα που υπάρχουν, θα ανοίξει η κρουαζιέρα, εφόσον έχει καταλαγιάσει ο κορονοϊός» επεσήμανε μεταξύ άλλων, ενώ προσέθεσε ότι «τα μηνύματα που λαμβάνουμε από τις εταιρείες είναι ενθαρρυντικά, και εκτιμούμε ότι η εικόνα στον τομέα της κρουαζιέρας, φέτος θα είναι καλύτερη σε σύγκριση με τα δύο προηγούμενα χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου