ΑΛΜΥΡΟΣ

Από Σεπτέμβριο το νέο νηπιαγωγείο στον Αλμυρό

από-σεπτέμβριο-το-νέο-νηπιαγωγείο-στο-168154

Με κάθε επισημότητα τελέστηκε χθες από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού Ιγνάτιο ο αγιασμός του κτιρίου που θα στεγάσει το 1ο Νηπιαγωγείο Αλμυρού, το οποίο αναμένεται να λειτουργήσει από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο με τη φιλοξενία συνολικά 85 παιδιών.

Ο πρόεδρος του Ιδρύματος Βασιλείου Γ. Μελά, που χρηματοδότησε την κατασκευή του Νηπιαγωγείου, Γεώργιος Μελάς, εξέφρασε μεγάλη χαρά που επισκέφτηκε την περιοχή και είδε από κοντά την πρόοδο του έργου.

Σε ό,τι αφορά στο Νηπιαγωγείο είπε: «Είναι το 193ο που χτίζει το Ιδρυμα Μελά στην ελληνική επικράτεια και είναι ιδιαίτερα σημαντικό, διότι αποτελεί συνέχεια σειράς δωρεών στη Μαγνησία».

Από το 1955 και μέχρι σήμερα το Ιδρυμα έχει κατασκευάσει στον νομό 15 Νηπιαγωγεία, έχει επισκευάσει 14 και ενισχύσει 24 περίπου με υλικό παιδαγωγικό. Ο κ. Μελάς ευχήθηκε να ολοκληρωθεί γρήγορα και σωστά κατασκευαστικά το Νηπιαγωγείο, ώστε να φιλοξενήσει τα πρώτα νήπια τον Σεπτέμβριο που έρχεται.

Το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 430.000 ευρώ και με τα θέματα εξοπλισμού που εξεταστούν στη συνέχεια από κοινού από το Ιδρυμα Μελά και τη δημοτική αρχή Αλμυρού αναμένεται να ξεπεράσει το μισό εκατομμύριο ευρώ.

«Η αλήθεια είναι ότι η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή πριν πέντε χρόνια λόγω του έντονου ενδιαφέροντος που είχε για τα νήπια της περιοχής, μας φώναξε για να δούμε τις ανάγκες της πόλης και μας έπεισε για την ανάγκη να χρηματοδοτήσουμε αυτό το έργο, το οποίο θα είναι ένα σύγχρονο κτίριο 385 τετραγωνικών, με 3 αίθουσες διδασκαλίας, ευρύχωρους βοηθητικούς χώρους και μεγάλη αυλή», επισήμανε.

Από την πλευρά της η υφυπουργός Παιδείας Ζέττα Μακρή επισήμανε ιδιαίτερα τη σημασία που είχε ότι στις δυσκολίες που υπήρξαν για την κατασκευή του έργου, το Ιδρυμα Μελά δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια, δεν πτοήθηκε, αντίθετα ξεπέρασε τα εμπόδια και ο στόχος της λειτουργίας του Νηπιαγωγείου την ερχόμενη εκπαιδευτικά χρονιά είναι απολύτως ρεαλιστικός.

Για έργο χρήσιμο στην πόλη έκανε λόγο ο δήμαρχος Αλμυρού Βαγγέλης Χατζηκυριάκος. Όπως είπε, «θα ωφελήσει ιδίως τους νέους, τα παιδιά, το μέλλον, το αύριο της κοινωνίας.Με τον εξοπλισμό που θα έχει τους σύγχρονους χώρους και το έμπειρο στελεχιακό δυναμικό δασκάλων, τα παιδιά μας να γίνουν χρηστοί πολίτες στην κοινωνία».

Επισημαίνεται ότι, για τη στελέχωση του Νηπιαγωγείου, όπως αναφέρθηκε στον αγιασμό, έχουν γίνει ήδη όλες οι απαραίτητες ενέργειες και το εκπαιδευτικό προσωπικό που θα αναλάβει είναι ήδη γνωστό.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου