ΤΟΠΙΚΑ

Μεϊκόπουλος: «Να δοθεί νέα δυνατότητα ρύθμισης 120 δόσεων για ασφαλιστικές & φορολογικές οφειλές»

μεϊκόπουλος-να-δοθεί-νέα-δυνατότητα-168114

Να δώσει η Κυβέρνηση στους πολίτες τη δυνατότητα ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές τους ζήτησε ο Αλ. Μεϊκόπουλος με παρέμβαση που πραγματοποιήθηκε προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων.

Όπως αναφέρεται στην Ερώτηση, η υγειονομική κρίση και τα λοκντάουν, που ακολούθησαν τη δεκαετή οικονομική κρίση, φέρνουν χιλιάδες πολίτες αντιμέτωπους με σωρευμένες οφειλές και τον κίνδυνο επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

Η ισχύουσα δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με 72 δόσεις αφορά οφειλέτες με αρρύθμιστες οφειλές βεβαιωμένες από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και οφειλέτες με χρέη για τα οποία έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής λόγω COVID ανεξαρτήτως χρόνου βεβαίωσης.

«Από τη διευκόλυνση αυτή μένουν αυτόματα εκτός συμπολίτες μας που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση πριν την πανδημία, δηλαδή πριν το 2020, και οι οποία λόγω αντικειμενικών δυσκολιών λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και απώλεσαν τη ρύθμιση» επεσήμανε ο Αλ. Μεϊκόπουλος.

Για το λόγο αυτό, ο Βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία ζήτησε από τους αρμόδιους Υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε φορολογική διοίκηση και ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς εξαιρέσεις, δίνοντας τους μια ανάσα και ενισχύοντας παράλληλα τα ταμεία του κράτους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου