ΤΟΠΙΚΑ

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας υπέγραψε την κοινή δήλωση της Cohesion Alliance

ο-περιφερειάρχης-θεσσαλίας-υπέγραψε-167929

Την κοινή δήλωση για μια ισχυρή πολιτική συνοχής της ΕΕ μετά το 2020, της Cohesion Alliance, που είναι ένας συνασπισμός όσων πιστεύουν ότι η πολιτική συνοχής της ΕΕ πρέπει να συνεχίσει να αποτελεί τον στυλοβάτη του μέλλοντος, υπέγραψε ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος, περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός.

Η Cohesion Alliance ιδρύθηκε μέσα από τη συνεργασία των κορυφαίων ευρωπαϊκών ενώσεων δήμων και περιφερειών με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών.

«Ως Cohesion Alliance εργαζόμαστε από κοινού για τη χάραξη μιας ισχυρής πολιτικής με σκοπό την προώθηση της οικονομικής, κοινωνικής και εδαφικής συνοχής στην ΕΕ μετά το 2020. Συνεπώς, προσυπογράφουμε τις ακόλουθες αρχές και καλούμε τους εκπροσώπους όλων των θεσμικών οργάνων σε ενωσιακό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο, την κοινωνία πολιτών και τις επιχειρήσεις να πράξουν το ίδιο τους προσεχείς μήνες» αναφέρεται στην κοινή δήλωση.

Η πολιτική συνοχής σύμφωνα με τη Συμμαχία λειτουργεί ως μια μακροπρόθεσμη πολιτική επενδύσεων για όλες τις περιφέρειες στην ΕΕ με σκοπό την υποστήριξη της ανάπτυξης και της απασχόλησης.

Για τον συνασπισμό απαιτείται διόρθωση των οικονομικών, κοινωνικών και τοπικών ανισοτήτων, ενώ πρέπει να προβάλλεται καλύτερα ως η πλησιέστερη στους πολίτες ενωσιακή πολιτική, με άμεση επίδραση στην καθημερινή τους ζωή κ.ά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου