ΤΟΠΙΚΑ

Προβληματισμός για λαμπαδηδρομία στον Βόλο

προβληματισμός-για-λαμπαδηδρομία-στ-167816

Λόγω κορονοϊού ακυρώνεται η μία εκδήλωση μετά την άλλη, όχι, όμως, και η υποδοχή της ολυμπιακής φλόγας

Κανονικά αναμένεται να αφιχθεί στον Βόλο η ολυμπιακή φλόγα την ερχόμενη Κυριακή 15 Μαρτίου. Την ίδια ώρα που τα σχολεία κλείνουν, οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στην πόλη, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα αναβάλλονται ή ακυρώνονται λόγω κορονοϊού, αθλητικές υποδομές κλειδώνουν λουκέτα, αθλητικές εκδηλώσεις ακόμη και σε ανοιχτούς χώρους αναστέλλονται, η λαμπαδηδρομία φαίνεται ότι θα γίνει κανονικά πλην απροόπτου της τελευταίας στιγμής από την Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων «Τόκιο 2020».

Η τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί στην Αρχαία Ολυμπία, την πατρίδα των Ολυμπιακών Αγώνων, σήμερα Πέμπτη 12 Μαρτίου. Το ελληνικό σκέλος της λαμπαδηδρομίας θα διαρκέσει οκτώ ημέρες, μέχρι τις 19 Μαρτίου οπότε και θα πραγματοποιηθεί στο Παναθηναϊκό Στάδιο η τελετή παράδοσης της ολυμπιακής φλόγας στους εκπροσώπους της Οργανωτικής Επιτροπής «Τόκιο 2020».

Η λαμπαδηδρομία θα περάσει από ιστορικούς χώρους της πόλης και θα ταξιδέψει και σε μεγάλες πόλεις μεταξύ των οποίων και ο Βόλος. Η τελετή υποδοχής της φλόγας στον Βόλο θα γίνει την Κυριακή 15 Μαρτίου. Τη φλόγα συνοδεύει 40μελής αντιπροσωπεία εκπροσώπων χωρών.

«Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα η λαμπαδηδρομία στον Βόλο θα γίνει κανονικά. Δεν υπάρχει λόγος πανικού. Πρόκειται για ένα όμορφο event μέσω του οποίου θα διαφημιστεί και η πόλη μας», σχολίασε ο πρόεδρος του ΔΟΕΠΑΠ – ΔΗΠΕΘΕ Βόλου Ανδρέας Ζέρβας.

Ο Βόλος θα συμμετάσχει με τέσσερις αθλητές του. Χρήστος Βολικάκης, ο μοναδικός Βολιώτης αθλητής (παγκόσμιος πρωταθλητής ποδηλασίας πίστας, πρωταθλητής Ευρώπης, έχει συμμετάσχει σε τρεις Ολυμπιακούς Αγώνες) που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο 2020 και με υψηλές πιθανότητες για κατάκτηση ολυμπιακού μεταλλίου, Βασίλης Πολύμερος χάλκινος ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004, ασημένιος ολυμπιονίκης στο Πεκίνο το 2008 και παγκόσμιος πρωταθλητής, Ελευθερία Φτούλη όγδοη ολυμπιονίκης στην Αθήνα το 2004 και Στέλιος Μανθογιάννης παγκόσμιος πρωταθλητής υδατοσφαίρισης εφήβων το 2018. Εκτός από τους Βολιώτες κορυφαίους αθλητές, στη λαμπαδηδρομία θα συμμετάσχουν και πέντε ακόμη που θα έχουν οριστεί από την Ολυμπιακή Επιτροπή.

Σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα η φλόγα θα αφιχθεί στις 2:40 το μεσημέρι στη συμβολή των οδών Πολυμέρη και Αθανασάκη απ’ όπου θα ξεκινήσει η λαμπαδηδρομία. Η «σκυτάλη» θα αλλάξει σε έξι σημεία σταθμούς, στην Πολυμέρη με Σαράφη, στην Πολυμέρη με Περραιβού, στην Πολυμέρη με Τρικούπη, στη Δημητριάδος με Μαυροκορδάτου, στη Δημητριάδος με Σπυρίδη και στη Δημητριάδος με Κοραή, πριν καταλήξει στο Δημαρχείο Βόλου, όπου στις 3 μ.μ. θα γίνει η τελετή υποδοχής.

Στη συνέχεια η φλόγα θα αναχωρήσει μέσω της Γρηγορίου Λαμπράκη για τη Θεσσαλονίκη, όπου είναι ο επόμενος σταθμός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου