ΤΟΠΙΚΑ

Ελλείψεις και σε αίμα λόγω κορονοϊού

ελλείψεις-και-σε-αίμα-λόγω-κορονοϊού-167781

Ο φόβος της νόσου αποτρέπει τους εθελοντές να προσέλθουν για να δώσουν αίμα στο Νοσοκομείο – Δύο κινητές μονάδες σήμερα στο λιμάνι και αύριο στην πλατεία Ελευθερίας

Να προλάβει τα χειρότερα επιδιώκει το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Βόλου, καθώς παρατηρείται ήδη σοβαρή μείωση στην προσέλευση εθελοντών αιμοδοτών, γεγονός που αποδίδεται στον φόβο τους να προσέλθουν σε υγειονομικούς χώρους λόγω κορονοϊού.

Η μείωση των αιμοδοτών έχει προκαλέσει μείωση και των αποθεμάτων αίματος, γεγονός που προβληματίζει τους υπεύθυνους του Τμήματος Αιμοδοσίας που αναζητούν εσπευσμένα λύσεις.

Ετσι χθες προκειμένου να μην προκύψουν ελλείψεις απεύθυναν έκκληση σε εθελοντές αιμοδότες, συλλόγους και ομάδες αιμοδοτών για την εντατικοποίηση των οργανωμένων δράσεων για αιμοδοσία προκειμένου να διασφαλιστούν η επάρκεια σε αίμα και συνεπώς η κάλυψη των αναγκών του πληθυσμού.

Την προσπάθεια στηρίζει και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών « Η Αλληλεγγύη» με τον πρόεδρο Ιγνάτιο Γελαγώτη να ζητεί μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ προς τα μέλη του συλλόγου να προσέλθουν μαζικά και να συνδράμουν ώστε να συγκεντρωθούν επιπλέον φιάλες αίματος για να μην προκύψουν ελλείψεις.

Στο πλαίσιο αυτό επιστρατεύεται η κινητή μονάδα του Αχιλλοπουλείου για την εθελοντική αιμοδοσία και σήμερα βρίσκονταν στο λιμάνι του Βόλου και αύριο Παρασκευή επίσης θα βρίσκεται 09.00 – 13.00 στην πλατεία Ελευθερίας όπου μπορούν άφοβα όσοι επιθυμούν να προσέλθουν για να δώσουν αίμα.

Το Τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου προκειμένου να ενθαρρύνει τους πολίτες να συμμετάσχουν στην εθελοντική αιμοδοσία σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Ο δικαιολογημένος φόβος των πολιτών να πλησιάσουν τα νοσοκομεία, σύσταση που υποστηρίζεται και από όλους τους παγκόσμιους και εθνικούς φορείς υγείας (WHO, ΕΟΔΥ, Υπ. Υγείας, ECDC) για τον περιορισμό της εξάπλωσης της επιδημίας, έχει αναπόφευκτα επίπτωση στην προσέλευση αιμοδοτών και εν δυνάμει προκαλεί οξεία μείωση των αποθεμάτων αίματος. Με πλήρη συναίσθηση της ευθύνης για την ασφάλεια του αίματος και των αιμοδοτών αλλά και για τα αποθέματα αίματος της χώρας:

Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες να συνεχίσουν να προσφέρουν το δώρο ζωής προς τους συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη. Να μην αφήσουμε καμία ζωή να κινδυνέψει. Να πολεμήσουμε τον πανικό με σωστή πληροφόρηση. Να είμαστε εκεί για τον άλλο στα εύκολα και στα δύσκολα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου