ΤΟΠΙΚΑ

Τριάντα ταξί στο Βόλο συμμετέχουν στην εφαρμογή taxiplon

τριάντα-ταξί-στο-βόλο-συμμετέχουν-στη-167262

Οι ταξιτζήδες του… χεριού σας!

Το taxiplon, μια δωρεάν εφαρμογή για smartphones που απλοποιεί την αναζήτηση ταξί, δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα και σήμερα στο δίκτυο συμμετέχουν περίπου τριάντα ταξί του Βόλου.

Είσαι στην ερημιά ή οπουδήποτε αλλού και αναζητάς επειγόντως ταξί; Αρκεί να πατήσεις ένα κουμπί στο smartphone σου και αμέσως βλέπεις ποιος και πότε θα έρθει να σε παραλάβει, χωρίς επιπλέον χρέωση, με ονοματεπώνυμο, αριθμό κυκλοφορίας, ενώ παρακολουθείς τη διαδρομή του.

Ουσιαστικά το taxiplon δημιουργήθηκε για να προσφέρει στους καταναλωτές μια νέα διάσταση στις υπηρεσίες ταξί. Οι μετακινήσεις με taxiplon γίνονται με άνεση, ασφάλεια, συνέπεια, υπευθυνότητα, συμφέρουν οικονομικά και κάνουν κάθε διαδρομή μια ευχάριστη εμπειρία.

Η εφαρμογή taxiplon ξεκίνησε στο Βόλο τον Μάιο του 2013 με τη συμμετοχή συνολικά μόλις 3 ταξί. Σήμερα, δεκαπέντε μήνες μετά, ήδη απαριθμεί 30 περίπου ταξί, ενώ σε εβδομαδιαία βάση δέχονται περίπου 2.000 κλήσεις.

Ένας από τους πρώτους Βολιώτες που συμμετείχε από τον Μάιο του 2013 στην εφαρμογή είναι ο επαγγελματίας οδηγός ταξί Δημήτρης Βεντίστας, ο οποίος ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι χρόνο με το χρόνο η εφαρμογή κερδίζει περισσότερους επιβάτες.

Όπως εξηγεί ο κ. Βεντίστας, μέσω του taxiplon νιώθουν ασφάλεια στις μετακινήσεις τόσο οι πελάτες, όσο και οι επαγγελματίες ταξί, καθώς ξέρουν οι μεν το προφίλ του ταξί (όνομα, επίθετο και αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος) και οι επαγγελματίες τα στοιχεία του πελάτη (τηλέφωνο, διεύθυνση).

Πώς λειτουργεί πρακτικά

Ο πελάτης με ένα κλικ στο smartphone ορίζει τη θέση στην οποία βρίσκεται μέσω υπολογιστή, συμπληρώνει τα στοιχεία και τη διεύθυνση στην οποία θέλει να έρθει το ταξί, αλλά παράλληλα μπορεί να γράψει και ένα μήνυμα προς τον οδηγό ταξί, π.χ. ότι έχει πολλές αποσκευές, ότι έχει μαζί κατοικίδιο κ.α.

Ταξιδεύοντας σε ένα όχημα taxiplon o πελάτης έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει στη πόλη του. Ο οδηγός μπορεί ακόμη επίσης να ειδοποιήσει τους συναδέλφους του για περιστατικά στο δρόμο όπως ατυχήματα, κίνηση ή άλλα απρόοπτα. Επίσης με το ειδικό κουμπί SOS μπορεί να τους καλέσει σε βοήθεια σε περίπτωση κινδύνου.

Τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής

Τέλος τα χαρακτηριστικά της εφαρμογής είναι τα εξής: Χαμηλό Κόστος: Δε χρειάζεται να κάνετε καμία τηλεφωνική κλήση και να χρεώνεστε όσο δίνετε τα στοιχεία σας ή όσο είστε σε αναμονή. Ασφάλεια: Γνωρίζετε πάντα εξ’ αρχής όλες τις πληροφορίες του οδηγού που έρχεται να σας παραλάβει. Δυνατότητα καταχώρησης τοποθεσίας παραλαβής: Δώστε την ακριβή τοποθεσία από την οποία θα σας παραλάβει ο οδηγός. Δυνατότητα καταχώρησης ραντεβού: Ζητήστε ταξί για συγκεκριμένη ημέρα και ώρα. Ιστορικό διαδρομών: Δείτε όλες τις πληροφορίες για τους οδηγούς που σας εξυπηρέτησαν. Μήνυμα προς οδηγό: Στείλτε ειδικές οδηγίες για όποιον οδηγό σας παραλάβει – π.χ. “Έχω πολλές αποσκευές”. Taxiplon Points: Μαζέψτε πόντους κάθε φορά που καλείτε ταξί και επωφεληθείτε από προσφορές.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου