ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Κυριακάτικο ξύπνημα με 3,2 ρίχτερ στο Βόλο

κυριακάτικο-ξύπνημα-με-32-ρίχτερ-στο-βό-167111

Εγερση με σεισμική δόνηση το πρωί της Κυριακής για τους Βολιώτες, καθώς ο Εγκέλαδος, έκανε ποδαρικό για το 2016 με συμβάν που καταγράφηκε στο κέντρο του Παγασητικού.

Η δόνηση που έγινε αισθητή και στο Βόλο, σημειώθηκε 15 χλμ. νοτιοανατολικά από το Βόλο, στο κέντρο του Παγασητικού στις 9.37 το πρωί και είχε μέγεθος 3,2 Ρίχτερ και εστιακό βάθος μόλις 2 χλμ.

Ο σεισμός έγινε αισθητός και σε άλλες περιοχές του Παγασητικού, σε μικρή απόσταση από το Βόλο. Εκτός όμως από τη συγκεκριμένα δόνηση, το τελευταίο τριήμερο, όπως αποτυπώνεται και στο χάρτη σεισμικής δραστηριότητας του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, καταγράφηκαν κι άλλοι σεισμοί, ίδιου περίπου μεγέθους στη Μαγνησία, περίπου στο ίδιο γεωγραφικό πλάτος.

Συγκεκριμένα, στο ίδιο περίπου γεωγραφικό πλάτος, δηλαδή σε μια νοητή ευθεία γραμμή από το κέντρο του Παγασητικού, ανατολικά προς τις Σποράδες, σημειώθηκε στις 12.10 το μεσημέρι σεισμική δόνηση 2,1 Ρίχτερ, με εστιακό βάθος 5 χλμ. στον όρμο των Ποτιστικών Ξυνόβρυσης.

Λίγο νοτιότερα και συγκεκριμένα 42 χλμ ΒΔ της Σκύρου, βόρεια της νήσου Σκάτζουρα, καταγράφηκαν στις 30/12 τρεις σεισμικές δονήσεις 2,7 R, 3R και πάλι 2,7R από τις 04.30 μέχρι 10.55 το πρωί.

Οι υπεύθυνοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, σχολιάζοντας τη δραστηριότητα, τόνισαν πως τα διάσπαρτα επίκεντρα βρίσκονται σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους και δεν τους απασχολούν. «Πρόκειται για μεμονωμένα περιστατικά. Απλά έτυχε να έχουν πολύ μικρό εστιακό βάθος και αν και μικρού μεγέθους οι συγκεκριμένοι σεισμοί, να γίνουν αισθητοί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου