ΤΟΠΙΚΑ

Μεγάλη ταλαιπωρία για τα ακριβά φάρμακα χημειοθεραπείας

μεγάλη-ταλαιπωρία-για-τα-ακριβά-φάρμα-166706

Σε απίστευτη ταλαιπωρία υποβάλλονται οι καρκινοπαθείς για την εκτέλεση της θεραπείας τους.

Για να κάνουν χημειοθεραπεία στο Νοσοκομείο Βόλου πρέπει να προμηθευτούν τα φάρμακα από το ΠΕΔΥ. Λόγω της εγκυκλίου του υπουργείου Υγείας με τη λίστα των ακριβών σκευασμάτων το φαρμακείο του Νοσοκομείου Βόλου δεν διαθέτει ορισμένα ακριβά φάρμακα για τη χημειοθεραπεία.

Οι ασθενείς μετατρέπονται σε μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών παρά την πεσμένη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκονται και βέβαια τα προβλήματα υγείας που τους ταλαιπωρούν.

Για να κάνουν τη θεραπεία τους θα πρέπει να επισκέπτονται τον παθολόγο για να τους γράψει τη συνταγή, το φαρμακείο του Νοσοκομείου για να τους δηλώσει ότι στερείται σκευασμάτων και το ΠΕΔΥ για να προμηθευτούν τα φάρμακα. Τέλος θα πρέπει να επιστρέψουν στο Νοσοκομείο για να κάνουν τη θεραπεία τους.

Η διαδικασία αυτή επαναλαμβάνεται αρκετές φορές μέσα σε μερικές εβδομάδες ανάλογα με το κάθε περιστατικό, χρεώνοντας ακόμη περισσότερο τους ασθενείς.

Όπως ανέφερε γιος ασθενούς στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πρόκειται για μία επώδυνη από ψυχολογικής απόψεως διαδικασία αλλά και πολυδάπανη, αφού δεν είναι όλοι οι ασθενείς σε θέση να πληρώνουν ταξί για τις μετακινήσεις τους.

Η ταλαιπωρία είναι ακόμη μεγαλύτερη ιδιαίτερα αν αναλογιστεί κανείς ότι πολλοί ασθενείς επισκέπτονται το Νοσοκομείο του Βόλου για χημειοθεραπεία από τα περίχωρα ή, το χειρότερο, τα νησιά των Σποράδων.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου