ΤΟΠΙΚΑ

Δυο νέα ύποπτα κρούσματα κορονοϊού στο Νοσοκομείο Βόλου

δυο-νέα-ύποπτα-κρούσματα-κορονοϊού-στ-166542

Συναγερμός σήμανε στο Νοσοκομείο Βόλου καθώς δύο άτομα, που δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους παρουσιάζουν όμως συγκεκριμένη συμπτωματολογία, έχουν μεταφερθεί για νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης, καθώς θεωρήθηκαν ύποπτα κρούσματα για κορονοϊό.

Και από τους δύο έχουν ληφθεί δείγματα επιχρίσματος τα οποία εστάλησαν ήδη στο εργαστήριο που λειτουργεί από χθες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για εργαστηριακό έλεγχο.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες, νωρίς το πρωί προσήλθε στο Τμήμα Επειγόντων του Νοσοκομείου ένας 14χρονος εμπύρετος. Αμέσως υποβλήθηκε σε εξέταση, ενημερώθηκε ο ΕΟΔΥ, χαρακτηρίστηκε ως ύποπτο κρούσμα για κορονοϊό και δόθηκε εντολή να μεταφερθεί στον θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ο 14χρονος δεν έχει ιστορικό παθολογικό, ούτε έχει ταξιδέψει σε χώρες και πόλεις που έχουν κρούσματα κορονοϊού.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά σε 26χρονη γυναίκα η οποία πρόσφατα επέστρεψε από τη Μεγάλη Βρετανία και η οποία ενημέρωσε τους γιατρούς ότι έχει έντονο βήχα. Λόγω του ιστορικού του ταξιδιού ο ΕΟΔΥ έδωσε εντολή να μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης. Ελήφθη δείγμα και αναμένονται τα αποτελέσματα.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου