ΤΟΠΙΚΑ

Ιδρύεται ΕΠΑ.Λ. στην Αργαλαστή από τη νέα σχολική χρονιά

ιδρύεται-επα-λ-στην-αργαλαστή-από-τη-νέ-16637

Ιδρύεται ΕΠΑ.Λ. με έδρα την Αργαλαστή και θα ξεκινήσει να λειτουργεί από τη νέα σχολική χρονιά 2020-2021.

Το ΕΠΑΛ ιδρύθηκε με ενέργειες της Δημοτικής Αρχής, σε στενή συνεργασίας με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, με στόχο οι μαθητές να μην αναγκάζονται καθημερινά να μετακινούνται από και προς το Βόλο για τη φοίτησή τους σε ΕΠΑΛ.

Στο ΕΠΑΛ Αργαλαστής από τη σχολική χρονιά 2020-2021 θα λειτουργούν οι εξής τομείς: α) Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος και β) Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.

Οι απόφοιτοι της Γ’ τάξης του Γυμνασίου, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να επιλέξουν το ΕΠΑΛ Αργαλαστής για τη συνέχιση των σπουδών τους. Οι εγγραφές στην Α’ τάξη Λυκείου θα γίνονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας.

Μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ο Δήμαρχος Νοτίου Πηλίου Μιχάλης Μιτζικός δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή, με προγραμματισμό και αποτελεσματικότητα, δίνει τη δυνατότητα στους μαθητές να σπουδάσουν παραμένοντας στον τόπο τους. Η δημιουργία ΕΠΑΛ ήταν ζητούμενο και ο στόχος επιτεύχθηκε. Θα συνεχίσουμε με γνώμονα την κατοχύρωση και εξασφάλιση των καλύτερων συνθηκών φοίτησης των παιδιών στα σχολεία του τόπου μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου