ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πνιγμός 52χρονου Νορβηγού στη Σκιάθο

πνιγμός-52χρονου-νορβηγού-στη-σκιάθο-165968

Τραγική κατάληξη είχαν οι διακοπές στη Σκιάθο για 52χρονο Νορβηγό. Χθες, μία μόλις μέρα πριν επιστρέψει στο σπίτι του, ο άτυχος άνδρας ανασύρθηκε νεκρός από τη θάλασσα σε μία από τις πλέον πολυσύχναστες παραλίες της Σκιάθου, τη Μεγάλη Αμμο. Το περιστατικό σημειώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, ώρα αιχμής για τη παραλία, και προκάλεσε σοκ.

Διακόσια μέτρα αριστερά του πύργου του η ναυαγοσώστης, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ναυαγοσωστική εταιρεία, είδε τον άτυχο άνδρα να κολυμπάει περίεργα και βούτηξε να τον βγάλει στην ακτή.

Δυστυχώς όμως για το Νορβηγό τουρίστα ήταν ήδη αργά. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες τριών συνολικά ναυαγοσωστών, καθώς στο συμβάν προσέτρεξαν ο συντονιστής της εταιρείας και επισκέπτης της παραλίας που παλαιότερα απασχολούνταν στο αντικείμενο, με τεχνητές αναπνοές δεν είχαν αποτέλεσμα. Στη ακτή ανασύρθηκε νεκρός.

Το πλήρωμα του ασθενοφόρου παρέλαβε και διακόμισε τον άτυχο τουρίστα στο Κέντρο Υγείας Σκιάθου μετά από μισή ώρα από την έναρξη του περιστατικού. Στο Κέντρο Υγείας διαπιστώθηκε τυπικά ο θάνατός του.

Στο μεταξύ για τον πνιγμό ενημερώθηκε το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σκιάθου που παρήγγειλε τη διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής για τα ακριβή αίτια θανάτου του άτυχου 52χρονου.

Φως στα αίτια του πνιγμού αναμένεται να δώσει σήμερα η διενέργεια νεκροψίας νεκροτομής.

Πάντως σύμφωνα με ναυαγοσώστη, ο άτυχος Νορβηγός αντιμετώπιζε πρόβλημα υγείας. Πριν πάρει το μπάνιο του ο άτυχος άνδρας είχε φροντίσει να είναι νηστικός. Το πρωί του περιστατικού είχε πάρει κανονικά τα φάρμακά του για καρδιολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε.

Το Κεντρικό Λιμεναρχείο Σκιάθου συνεχίζει την προανάκριση. Με αφορμή τον πνιγμό, πάντως, ερώτημα προκαλεί εάν τα πληρώματα ασθενοφόρων των Κέντρων Υγείας σε αντιδιαστολή με τα πληρώματα του ΕΚΑΒ που είναι πλήρως εκπαιδευμένα, μπορούν να προσφέρουν πρώτες βοήθειες σε έκτακτες περιπτώσεις ιδιαίτερα τους θερινούς μήνες που οι ανάγκες αυξάνονται δυσανάλογα στα νησιά.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου