ΤΟΠΙΚΑ

Eρώτηση Μεϊκόπουλου για τη ρύθμιση 120 δόσεων

eρώτηση-μεϊκόπουλου-για-τη-ρύθμιση-120-δό-165891

Να δώσει η κυβέρνηση στους πολίτες τη δυνατότητα ένταξης σε ευνοϊκή ρύθμιση 120 δόσεων για τις ασφαλιστικές και φορολογικές οφειλές τους, ζητά ο Αλ. Μεϊκόπουλος με ερώτηση που κατέθεσε στους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

Οπως αναφέρει η υγειονομική κρίση και τα lockdown, που ακολούθησαν τη δεκαετή οικονομική κρίση, φέρνουν χιλιάδες πολίτες αντιμέτωπους με σωρευμένες οφειλές και τον κίνδυνο επιβολής μέτρων αναγκαστικής εκτέλεσης.

«Η ισχύουσα δυνατότητα που δόθηκε στους πολίτες να ρυθμίσουν τις ασφαλιστικές τους εισφορές με 72 δόσεις αφορά οφειλέτες με αρρύθμιστες οφειλές βεβαιωμένες από 1η Μαρτίου 2020 έως 31 Ιουλίου 2021 και οφειλέτες με χρέη για τα οποία έχει χορηγηθεί αναστολή είσπραξης και παράταση καταβολής λόγω COVID ανεξαρτήτως χρόνου βεβαίωσης.

Από τη διευκόλυνση αυτή μένουν αυτόματα εκτός συμπολίτες μας που είχαν ενταχθεί σε ρύθμιση πριν την πανδημία, δηλαδή πριν το 2020, και οι οποίοι λόγω αντικειμενικών δυσκολιών λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν και απώλεσαν τη ρύθμιση», προσθέτει ο κ. Μεϊκόπουλος και ζητά από τους υπουργούς να εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα προκειμένου οι πολίτες να μπορέσουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε φορολογική διοίκηση και ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς εξαιρέσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου