ΤΟΠΙΚΑ

Περισσότεροι από 26.000 επισκέπτες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Βόλου

περισσότεροι-από-26-000-επισκέπτες-στο-αρχ-165879

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται το Αρχαιολογικό Μουσείο του Βόλου, το οποίο συγκέντρωσε 26.592 επισκέπτες στη διάρκεια της χρονιάς που μόλις πέρασε, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που έχουν καταγραφεί μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο.

Οι επισκέπτες του Μουσείου, γηγενείς και εκδρομείς, Ελληνες και ξένοι, ενήλικες και παιδιά, παρατηρούν με ενδιαφέρον τις προθήκες με τα εκθέματα, εντάσσοντας παράλληλα την περιήγηση στα αρχαιολογικά ευρήματα, στις προτεραιότητές τους. Παράλληλα, μεταξύ των επισκεπτών καταγράφονται δεκάδες μαθητές σχολείων, τόσο από την περιοχή μας, όσο και ευρύτερα, αλλά και τουρίστες που ταξιδεύουν με κρουαζιερόπλοια.

Ο βιωματικός και ιδιαίτερα εύληπτος τρόπος με τον οποίο παρουσιάζονται οι αρχαιολογικοί θησαυροί που κοσμούν τις προθήκες του Μουσείου, προσελκύει το ενδιαφέρον των απανταχού φίλων του πολιτισμού.

Οπως αναφέρει η Ελσα Νικολάου, αναπληρώτρια προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας: «στόχος μας, και στόχος του Υπουργείου παράλληλα, είναι το ευρύτερο άνοιγμα των μνημείων και των αρχαιολογικών χώρων στο ευρύ κοινό, προκειμένου να γίνουν κοινωνοί της πολιτιστικής κληρονομιάς όλες οι ομάδες πληθυσμού. Αυτό μας ενδιαφέρει και αυτός είναι ο στόχος μας που θέτουμε πάντα σε προτεραιότητα».

Η ροή του κόσμου είναι σταθερή, για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών έχουν τοποθετηθεί ειδικά μηχανήματα για όσους διαθέτουν κάρτα, ενώ στους στόχους των υπευθύνων της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας είναι ο εφοδιασμός και του Αρχαιολογικού Μουσείο Αλμυρού με ανάλογο μηχάνημα πληρωμής μέσω κάρτας για τους επισκέπτες.

Στο μεταξύ, την παραμονή της Πρωτοχρονιάς δεκάδες ξένοι τουρίστες επισκέφτηκαν το Μουσείο και ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που εκτίθενται. Συνήθως επισκέπτονται το Μουσείο γκρουπ 200 περίπου ατόμων, οι οποίοι ταξιδεύουν με το εκάστοτε κρουαζιερόπλοιο που προσεγγίζει το λιμάνι του Βόλου, ενώ δεν λείπουν οι μεμονωμένες επισκέψεις ξένων τουριστών.

Τα παιδιά, οι μαθητές σχολείων από την περιοχή μας, αλλά και ευρύτερα, καταγράφονται στους ένθερμους φίλους του Αρχαιολογικού Μουσείου Βόλου. «Τα παιδιά αποτελούν το σταθερό κοινό, διότι συνδυάζουν την επίσκεψη με εκπαιδευτικά προγράμματα. Εχουμε ικανοποιητική κίνηση από σχολεία της Μαγνησίας και άλλες περιοχές, όπως Θεσσαλονίκη, Μακεδονία, Θεσσαλία. Κάθε φορά που πραγματοποιούν εκδρομή στο Βόλο, τη συνδυάζουν με επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Μουσείο» επισημαίνει η κ. Νικολάου.

Στόχος της Εφορείας Αρχαιοτήτων Μαγνησίας είναι το ευρύτερο άνοιγμα των μνημείων της περιοχής μας στο κοινό και στο πλαίσιο αυτό, θα υλοποιηθούν δεκάδες αντίστοιχες πρωτοβουλίες, στη διάρκεια της καινούργιας χρονιάς.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου