ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Πανηγυρίζει το νησί της Σκιάθου το Δεκαπενταύγουστο

πανηγυρίζει-το-νησί-της-σκιάθου-το-δεκ-165853

Πλήθος πιστών από τη Σκιάθο αλλά και από τα γειτονικά νησιά αναμένεται να παρευρεθεί στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Ευαγγελιστρίας Σκιάθου στις 14 και στις 15 Αυγούστου.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Στις 7.30 το πρωί της παραμονής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου θα τελεσθεί η καθιερωμένη Θεία Λειτουργία οπότε ενώ στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση του Ιερού Σώματος της Παναγίας στο κουβούκλιο του επιταφίου που θα στολίσουν με λουλούδια τα ξημερώματα γυναίκες του νησιού. Ο επιτάφιος θα τεθεί σε προσκύνημα για τους πιστούς από τις 10 το πρωί.

Το απόγευμα, μετά την τέλεση του Μικρού Εσπερινού και της ακολουθίας της Παρακλήσεως προς την Παναγία, θα αρχίσει ο Μικρός Εσπερινός μετά των Εγκωμίων της Υπεραγίας Θεοτόκου ενώ το βράδυ, περίπου στις 22.30, θα γίνει η περιφορά του Επιταφίου στον περίβολο και στον εξωτερικό χώρο του μοναστηριού με τη συμμετοχή των πιστών και φορέων του νησιού.

Την επόμενη ημέρα, θα τελεσθεί η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία παρουσία πιστών και φορέων της Σκιάθου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στις λατρευτικές εκδηλώσεις της ιεράς μονής αναμένεται πιθανόν να παραστεί και η κ. Μαριάννα Λάτση, η οποία επισκέπτεται τακτικά το νησί και το μοναστήρι.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου