ΤΟΠΙΚΑ

Ενας… πειρατής με βιβλία και γλυκά στο Ορφανοτροφείο Βόλου

ενας-πειρατής-με-βιβλία-και-γλυκά-στ-165846

Μεγάλη έκπληξη για τα παιδιά του Ορφανοτροφείου Βόλου η προχθεσινή επίσκεψη του πειρατή του Θερμαϊκού. Η αντιδήμαρχος Τουρισμού του Δήμου Βόλου Γεωργία Μποντού – Τοκαλή, επισκέφτηκε χθες τα παιδιά μαζί με τον πειρατή του Θερμαϊκού που βρίσκεται στον Βόλο για γυρίσματα, για να συνομιλήσουν και να μοιράσουν βιβλία και γλυκίσματα.

Οπως ανέφερε η αντιδήμαρχος «η χαρά των παιδιών η μεγαλύτερη ικανοποίηση. Ευχαριστούμε θερμά για τη φιλοξενία το προσωπικό και τις δύο αγαπημένες φίλες της διοίκησης, την αντιπρόεδρο Σοφία Μαχαίρα και το μέλος Εττα Γκαβαλέκα».

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πειρατής του Θερμαϊκού ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο να διακρίνει βλέμμα χαράς στα παιδιά και σε ενήλικες, μέσω της εθελοντικής προσφοράς. «Μου δίνουν χαρά τα χαρούμενα πρόσωπα των ανθρώπων», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ενα τυχαίο γεγονός αποτέλεσε την αφορμή για να «συναντηθεί» με τον πειρατή και το πειρατικό καράβι που αποτελεί, πλέον, σημείο αναφοράς για τη ζωή του. Εχοντας αναπτύξει εμπορική δραστηριότητα για πολλά χρόνια, έκανε το μεγάλο βήμα στη ζωή του, με την τοπική κοινωνία και τους αμέτρητους φίλους του να επικροτούν την «πειρατική» του δραστηριότητα.

Εχοντας ως κέντρο δράσης την Θεσσαλονίκη, τον Θερμαϊκό, τη θάλασσα και την καθημερινή περιπέτεια που γοητεύει γηγενείς και επισκέπτες, ο πειρατής του Θερμαϊκού προβάλλει μέσα από το κανάλι του στο Youtube περιοχές από όλη την Ελλάδα, κάνοντάς τες γνωστές σε διεθνή κλίμακα.

Το κυνήγι του κρυμμένου θησαυρού, που μεταφράζεται στην ανάδειξη και προβολή γνωστών και αθέατων πτυχών της πόλης, τον οδήγησε στον Βόλο, προκειμένου να πραγματοποιήσει γυρίσματα στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Με αφετηρία το Μουσείο Τσαλαπάτα και ακτίνα δράσης μέχρι την Αγία Τριάδα, θα περιηγηθεί στην πόλη μαζί με τους συνεργάτες του, υπογραμμίζοντας ότι «ο Βόλος είναι μια όμορφη πόλη, με πολύ φιλόξενους κατοίκους».

Μόλις έγινε αντιληπτή, εξάλλου, η παρουσία του στον Βόλο, δεκάδες Βολιώτες που τον αναγνώρισαν, έσπευσαν να του μιλήσουν και του εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την δραστηριότητα που αναπτύσσει. «Μέσα στο λεωφορείο αλλά και μόλις κατέβηκα, με αναγνώρισαν αμέσως και σταμάτησαν αυτοκίνητα, για να με βάλουν μέσα να με εξυπηρετήσουν», ανέφερε ο ίδιος.

Η ευχή που απευθύνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ στους Βολιώτες, είναι «να έχουν τόσο τουρισμό από δω και πέρα, που να μην τους αφήσουν σε ησυχία». Παρά το γεγονός ότι δεν υιοθετεί την εικόνα του πειρατή στην καθημερινότητά του, τον αναγνωρίζουν αμέσως, τον θεωρούν οικείο πρόσωπο και με σχόλια θαυμασμού εκφράζουν τον ενθουσιασμό τους για τον Θεσσαλονικιό που «ζωντάνεψε» τον πειρατή, δίνοντας χαρά σε μικρούς και μεγάλους.

Ανακοίνωση του Ορφανοτροφείου

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Ορφανοτροφείο Βόλου υπογραμμίζεται ότι: «Με πρωτοβουλία της Αντιδημάρχου Τουρισμού Γεωργίας Μποντού – Τοκαλή, ο Πειρατής του Θερμαϊκού στο χώρο μας. Ο Πειρατής βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην πόλη μας, προκειμένου να ανακαλύψει τους θησαυρούς της, για τα γυρίσματα της εκπομπής του το Πειρατολόγιο.

Η κα Τοκαλή θέλοντας να δώσει λίγες στιγμές χαράς στα παιδιά μας, μεσολάβησε γι’ αυτήν την απρόσμενη επίσκεψη. Ετσι το μεσημέρι της Παρασκευής συνοδευόμενη από τον Πειρατή κο Παναγιώτη Γεωργίου, επισκέφθηκαν τα παιδιά μας προσφέροντας τους δώρα. Η Διοίκηση του ιδρύματος τους ευχαριστεί θερμά».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου