ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Τρία νέα έργα στη Σκιάθο

τρία-νέα-έργα-στη-σκιάθο-165814

Τις αποφάσεις ένταξης στο ΕΣΠΑ τριών νέων έργων για τη Σκιάθο υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, επαναβεβαιώνοντας σε δήλωσή του ότι είναι «κεντρικής προτεραιότητας για την αιρετή περιφέρεια η έμπρακτη στήριξη των Σποράδων με έργα ουσίας».

Πρόκειται για τα έργα «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου», προϋπολογισμού 460.000 €, «Βελτίωση Οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το αεροδρόμιο έως την παραλία Ξανέμου)»,προϋπολογισμού 425.000 € και «Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 €.

Ειδικότερα εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας το έργο «Βελτίωση και στέγαση του παλαιού γηπέδου μπάσκετ στο χώρο του Δημοτικού Σταδίου Σκιάθου», προϋπολογισμού 460.000 €. Το έργο αφορά στη βελτίωση των εγκαταστάσεων του υφιστάμενου στο νησί γηπέδου καλαθοσφαίρισης, στην πόλη της Σκιάθου. Η κατάστασή του σήμερα δεν εξασφαλίζει ούτε την ασφαλή χρήση του από τους νέους και τους χρήστες του, ούτε όμως τη συνεχή λειτουργία του λόγω του ότι είναι ανοικτό.

Η βελτίωση αφορά στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Οσον αφορά το έργο «Βελτίωση Οδοστρώματος στην περιοχή Ξάνεμος (από το αεροδρόμιο έως την παραλία Ξανέμου),προϋπολογισμού 425.000 € αφορά στη βελτίωση του υφιστάμενου ασφαλτοστρωμένου δρόμου πρόσβασης από το Αεροδρόμιο έως την παραλία «Ξάνεμος» και η κατασκευή του δρόμου περιμετρικά της λίμνης.

Με την κατασκευή του έργου βελτιώνεται η πρόσβαση των διερχομένων από τη συγκεκριμένη οδό κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του νησιού. Επίσης, η κατασκευή οδοστρώματος περιμετρικά της λίμνης θα συμβάλει στην ανάδειξη του φυσικού πλούτου επιτρέποντας στον χρήστη της οδού να επικοινωνήσει με το φυσικό περιβάλλον και τον υγρότοπο της περιοχής.

Το έργο εξάλλου της ανάπλασης κοινόχρηστων χώρων πλατείας και παιδικής χαράς Αγίας Τριάδας Δήμου Σκιάθου», προϋπολογισμού 302.708,45 € αφορά σε ανάπλαση της Πλατείας και της Παιδικής Χαράς στην συνοικία «Αγ. Τριάδα» εντός των ορίων του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Σκιάθου και στην προμήθεια του αναγκαίου εξοπλισμού τους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου