ΤΟΠΙΚΑ

Αρρυθμίες λόγω αποσπάσεων

αρρυθμίες-λόγω-αποσπάσεων-165744

«Κολύμπι» απευθείας στα… βαθιά, καλούνται να μάθουν οι καθηγητές που αποσπάστηκαν με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας από τα σχολεία τους, προκειμένου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως διοικητικά στελέχη στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Την ίδια ώρα που έμπειρα διοικητικά στελέχη καλούνται να επιστρέψουν στις αίθουσες διδασκαλίας, οι νεοφερμένοι υπάλληλοι έχουν περιθώριο λιγότερο από μισό μήνα για να ενημερωθούν για τις διοικητικές διαδικασίες, τους νόμους και τις εγκυκλίους, που θα κληθούν να εφαρμόσουν.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Ο εκπαιδευτικός κόσμος, δεν κρύβει την ανησυχία του για τυχόν… αρρυθμίες που θα προκληθούν στη λειτουργία των σχολείων, ακριβώς λόγω έλλειψης εμπειρίας των νέων διοικητικών υπαλλήλων. Το νέο σχολικό έτος ξεκινά σε λιγότερο από ένα μήνα, μέχρι τότε όμως, θα πρέπει να έχουν γίνει όλες οι διοικητικές διαδικασίες, προκειμένου κάθε σχολική μονάδα να έχει τους απαιτούμενους καθηγητές για να ξεκινήσουν απρόσκοπτα τα μαθήματα.

Ο όγκος της εργασίας που καλούνται να φέρουν εις πέρας οι διοικητικοί υπάλληλοι, δεν είναι ούτε μικρός ούτε εύκολος. Απαιτεί γνώσεις και εμπειρία.

Ομως όπως αναφέρουν εκπαιδευτικοί, από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, έφυγαν πολλά έμπειρα στελέχη που αποσπάστηκαν σε σχολικές μονάδες. Τη θέση τους, καλούνται να καλύψουν άλλοι εκπαιδευτικοί που δεν διαθέτουν την απαιτούμενη εμπειρία και δεν αποκλείεται να σημειωθούν δυσλειτουργίες.

Σημειώνεται ότι οι αποσπάσεις των καθηγητών ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες. «Πώς θα δουλέψουν οι υπηρεσίες; Τα σχολεία ανοίγουν σε λίγες ημέρες και οι νέοι διοικητικοί υπάλληλοι δεν θα προλάβουν ούτε να ενημερωθούν», αναφέρουν εκπαιδευτικοί.

Αποδεκατίζονται δυσπρόσιτα σχολεία

Οι αποσπάσεις δεν φέρνουν αρρυθμίες μόνο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Μαγνησίας, Σωκράτη Σαβελίδη, αποδεκατίζονται δυσπρόσιτες σχολικές μονάδες. Εκπαιδευτικοί που υπηρετούσαν σε τέτοια σχολεία, καλούνται από το νέο έτος να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε διοικητικά πόστα στο Υπουργείο Παιδείας.

«Πόσο πιο σημαντικά είναι τα κενά στην κεντρική διοίκηση του Υπουργείου, έναντι αυτών που δημιουργούνται στα σχολεία της ακριτικής Ελλάδας; Για παράδειγμα γίνονται αποσπάσεις από το Κατσελόριζο προς τα κεντρικά του Υπουργείου… Πρόκειται για μεροληπτική αντιμετώπιση καθηγητών που θυμίζει άλλες εποχές», κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου