ΤΟΠΙΚΑ

Το ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης μίλησε

το-σδοε-θεσσαλονίκης-μίλησε-165625
O πρώην υφυπουργός Λεωνίδας Τζανής, τις τελευταίες μέρες και μετά τη δημοσιοποίηση του ονόματός του στην λίστα πολιτικών που ελέγχονταν από το ΣΔΟΕ, φέρεται σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να αναζητούσε εναγωνίως πληροφορίες για να βγάλει μία άκρη όσον αφορά στις διαρροές που γίνονταν για το όλο θέμα.
Σύμφωνα μάλιστα με τα όσα επεσήμανε χθες σε ερωτήσεις που δέχτηκε ο διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας Δημήτρης Μαυρίδης, ο Λεωνίδας Τζανής επικοινώνησε μαζί του για να ρωτήσει εάν υπάρχει έρευνα σε εξέλιξη από το ΣΔΟΕ που τον αφορά. Το τηλεφώνημα έγινε πριν από τέσσερις περίπου μέρες, με τον κ. Μαυρίδη να ενημερώνει τον πρώην υφυπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπάρχει από την δική του υπηρεσία τουλάχιστον καμία έρευνα που να αφορά το πρόσωπό του. «Δεν ξέρω ωστόσο εάν γίνεται κάτι τέτοιο από κάποια άλλη υπηρεσία, διότι ορισμένα θέματα τα χειρίζεται απευθείας η Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων του ΣΔΟΕ Θεσσαλονίκης» φέρεται να απάντησε ο Διευθυντής του ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας στον Λεωνίδα Τζανή.
Οι πληροφορίες επιβεβαιώνουν ότι η εκδοχή που έδωσε ο κ. Μαυρίδης ήταν όντως η πραγματική, αφού σύμφωνα με το ρεπορτάζ που έγινε χθες από ανταποκριτές και συνεργάτες αθηναϊκών εφημερίδων στη Θεσσαλονίκη, μετά το απονενοημένο διάβημα του πρώην υφυπουργού, ο αναπληρωτής διευθυντής της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Θεσσαλονίκης του ΣΔΟΕ Φώτης Σαββίδης που χειρίζεται θέματα που αφορούν σε ολόκληρη τη Βόρειο Ελλάδα αλλά και τη Θεσσαλία, φέρεται να επιβεβαίωσε ότι η Υπηρεσία του είχε ξεκινήσει όντως έρευνα για τον αυτόχειρα πρώην υφυπουργό, η οποία όμως βρίσκεται σε «νηπιακό στάδιο» ακόμη, δεν υπάρχει κανένα πόρισμα, ενώ επίσης η Υπηρεσία μέχρι και προχθές δεν είχε επικοινωνήσει για να ζητήσει ενδεχομένως συμπληρωματικά στοιχεία από τον ίδιο τον «ελεγχόμενο».
Επίσης οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η έρευνα που βρίσκονταν σε εξέλιξη ξεκίνησε μετά από ανώνυμη καταγγελία που έγινε στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και η οποία διαβιβάστηκε αρμοδίως στην Επιχειρησιακή Διεύθυνση του ΣΔΟΕ στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με την οποία «καταλόγιζε στον πρώην υφυπουργό και βουλευτή παρεμβάσεις την περίοδο του 2000 προκειμένου να σβήνονται πρόστιμα επιχειρηματιών με «φρουτάκια» στο Βόλο.
Ο αναπληρωτής διευθυντής Φ. Σαββίδης, φέρεται τέλος, να αρνήθηκε όταν ρωτήθηκε, να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει, πληροφορίες που υπάρχουν ότι ήδη είχε δοθεί εντολή για το άνοιγμα τραπεζικών λογαριασμών του πρώην υφυπουργού.
Άλλες πηγές χθες το μεσημέρι υπογράμμιζαν ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν βρεθεί «υπόγειες διαδρομές» σε λογαριασμούς, ενώ απομένουν να ερευνηθούν 2 ή 3 ακόμη τραπεζικοί λογαριασμοί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου