ΤΟΠΙΚΑ

Ακυρώνεται η λαμπαδηδρομία και στο Βόλο

ακυρώνεται-η-λαμπαδηδρομία-και-στο-βό-165558

Διακόπηκε η διαδρομή της ολυμπιακής φλόγας την τελευταία στιγμή Ακυρώθηκε τελικώς η έλευση της ολυμπιακής φλόγας στον Βόλο και η προγραμματισμένη για αύριο Κυριακή, λαμπαδηδρομία στην οποία θα συμμετείχαν και τέσσερις αθλητές του Βόλου.

Ενώ χθες οι προετοιμασίες στο δημαρχείο Βόλου ήταν πυρετώδεις για το στήσιμο του βωμού όπου θα γινόταν το άναμμα της φλόγας και για τη διεξαγωγή του τελετουργικού, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ανακοίνωση τη διακοπή της ολυμπιακής λαμπαδηδρομίας για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Σημειώνεται ότι από τον πρόεδρο του ΔΟΕΠΑΠ ΔΗΠΕΘΕ Βόλου, Ανδρέα Ζέρβα είχαν ληφθεί μέτρα για τον περιορισμό συνωστισμού που συνεπάγεται κινδύνων για τη δημόσια υγεία: οι συμμετέχοντες στην τελετή είχαν περιοριστεί στο ελάχιστο ενώ και οι ομιλίες θα ήταν ολιγόλεπτες. Παρ’ όλα αυτά κρίθηκε αναγκαία η διακοπή της λαμπαδηδρομίας με την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή να ανακοινώνει ότι «μετά από την απρόσμενα μεγάλη προσέλευση πλήθους στην Τελετή του Ολυμπιακού φωτός στη Σπάρτη και παρά τις επανειλημμένες συστάσεις προς το κοινό να μην συγκεντρώνεται στις Τελετές, στις πόλεις διέλευσης της Φλόγας πήρε τη δύσκολη αλλά επιβεβλημένη απόφαση να ματαιώσει το υπόλοιπο πρόγραμμα της Λαμπαδηδρομίας επί ελληνικού εδάφους.

Η απόφαση λήφθηκε σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και με τη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή με βαθιά αίσθηση ευθύνης, καθώς η δημόσια υγεία είναι το υπέρτατο αγαθό και αυτές τις δύσκολες ώρες επιβάλλεται η λογική στάση από όλες τις πλευρές.

Η παράδοση της ολυμπιακής φλόγας στην Οργανωτική Επιτροπή «Τόκιο 2020» θα γίνει κανονικά την Πέμπτη 19 Μαρτίου στο Παναθηναϊκό Στάδιο, χωρίς την παρουσία κοινού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου