ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε από ανακοπή ο πρώην πρόεδρος των κρεοπωλών

πέθανε-από-ανακοπή-ο-πρώην-πρόεδρος-τω-165296
Η καρδιά «πρόδωσε» τη Δευτέρα λίγο μετά τις 10 το βράδυ το γνωστό Βολιώτη, κρεοπώλη, Πέτρο Μουστάκα, σε ηλικία 64χρόνων. Ο άτυχος άνδρας αισθάνθηκε αδιαθεσία, ενώ βρισκόταν σπίτι του και εξέπνευσε λίγη ώρα μετά πριν το ασθενοφόρο προλάβει να τον διακομίσει στο Νοσοκομείο Βόλου. Αφησε την τελευταία του πνοή δίπλα σε αγαπημένα πρόσωπα, πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς.
Η είδηση του θανάτου του σκόρπισε απέραντη θλίψη στον κλάδο των κρεοπωλών αλλά και σε ολόκληρο το Βόλο, καθώς ο 64χρονος ήταν ιδιαίτερα αγαπητός.
Ο Πέτρος Μουστάκας ήταν πριν τη συνταξιοδότησή του επί 15 χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας, ο οποίος τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρο. Το Διοικητικό Συμβούλιο εξέδωσε συλλυπητήριο ψήφισμα στην οικογένειά του. Συλλυπητήριο ψήφισμα εξέδωσε και το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρεοπωλών Μαγνησίας, Αντώνης Κανελλόπουλος, δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ότι επρόκειτο για εξαιρετικό συνάδελφο, μαχητικό συνδικαλιστή. «Δώσαμε πολλές μάχες μαζί και σε τοπικό και σε πανελλήνιο επίπεδο. Ο Πέτρος Μουστάκας εκτός από πρόεδρος του Συλλόγου διετέλεσε και αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρεοπωλών. Ηταν μέλος της ΟΕΒΕΜ και εκπρόσωπός της στο Επιμελητήριο Μαγνησίας» είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ανέφερε ότι ο 64χρονος ήταν άνθρωπος με αξίες, σταθερότητα χαρακτήρα, ευθύτητα, χαρακτηριστικά που δύσκολα συναντούμε στη σημερινή εποχή. «Πάνω απ’ όλα είχε το παραδοσιακό κρεοπωλείο, για το οποίο αφιέρωσε σημαντικό κομμάτι της ζωής του. Πάνω στην παρακαταθήκη που άφησε θα συνεχίσουμε κι εμείς παλεύοντας για το επάγγελμά μας, για να έχουμε όλους τους συναδέλφους κοντά με ομόνοια και ευγενή άμιλλα» συμπλήρωσε.
Ο Πέτρος Μουστάκας συνταξιοδοτήθηκε πριν από τρία χρόνια και το κρεοπωλείο που διατηρούσε στην οδό Ιωλκού λίγο πιο πάνω από τα Δικαστήρια λειτουργούσε πλέον ο μικρότερος γιος του, ενώ οι άλλοι δύο, ο ένας είναι γιατρός και ο άλλος πυροσβέστης. Ο αδερφός του, Χρόνης Μουστάκας, είναι πρώην συνεργάτης του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που διαμένει τώρα στις Βρυξέλλες.
Η κηδεία του 64χρονου θα τελεστεί την Πέμπτη, 7 Ιανουαρίου 2016, από τον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού στη 1.30 το μεσημέρι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου