ΣΠΟΡΑΔΕΣ

Εργα 880.000 ευρώ στη Σκόπελο

εργα-880-000-ευρώ-στη-σκόπελο-164978

Στην κατασκευή πολυχώρου αναψυχής και πράσινου, νέας παιδικής χαράς και καινούργιων πεζοδρομίων παράλληλα με την αναβάθμιση υπαρχόντων προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας στη Σκόπελο.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την απόφαση ένταξης δύο νέων έργων στο ΕΣΠΑ διαβεβαιώνοντας σε δήλωσή του ότι «αξιοποιούνται στο μέγιστο δυνατό βαθμό οι πόροι του ΕΣΠΑ στοχεύοντας στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νήσων καθώς και στην ποιοτική αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος».

Το ένα έργο με τίτλο «Αναπλάσεις περιοχών Δήμου Σκοπέλου» έχει συνολικό προϋπολογισμό 379,500 ευρώ. Η πρώτη παρέμβαση αφορά στη δημιουργία πολυχώρου αναψυχής και πράσινου στη θέση «Προφήτης Ηλίας» της Γλώσσας Σκοπέλου. Οι εργασίες αναβαθμίζουν την περιοχή προσφέροντας στους κατοίκους και επισκέπτες έναν αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμισμένο χώρο ανάπαυσης και αναψυχής. Θα κατασκευαστούν πεζούλες στο επικλινές οικόπεδο, ασφαλής πρόσβαση, χώρος στάθμευσης, γήπεδο ποδοσφαίρου 5Χ5 με συνθετικό χλοοτάπητα, πέργκολα με παγκάκια και βρύση και τοποθέτηση πράσινου. Ο προϋπολογισμός της παρέμβασης ανέρχεται σε 215.000 ευρώ.

Οι άλλες δύο παρεμβάσεις αφορούν σε αποκατάσταση υπάρχουσας και δημιουργία νέας παιδικής χαράς στους οικισμούς Χώρα και Γλώσσα Σκοπέλου αντίστοιχα.

Στην πρώτη περίπτωση προβλέπεται αρχικά η αποξήλωση και απομάκρυνση όλων των υφιστάμενων ακατάλληλων οργάνων παιδικής χαράς. Στη συνέχεια και στις δύο περιπτώσεις θα δημιουργηθούν χώροι φύτευσης πρασίνου, θα κατασκευαστούν οι αναγκαίες υποδομές για τη διέλευση των δικτύων ηλεκτροφωτισμού, άρδευσης και αποχέτευσης ομβρίων υδάτων και θα τοποθετηθούν κατάλληλα όργανα άσκησης και αναψυχής. Τέλος προβλέπεται η τοποθέτηση χυτού ελαστικού δαπέδου γύρω από τις θέσεις τοποθέτησης των οργάνων καθώς και η πλακόστρωση των υπολοίπων επιφανειών.

Το δεύτερο έργο που εντάσσεται στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας αφορά στην «Ανάπλαση και Ηλεκτροφωτισμό πεζοδρομίων Τοπικής Κοινότητας Κλήματος», προϋπολογισμού 500.000 ευρώ. Περιλαμβάνει αναπλάσεις και ηλεκτροφωτισμούς πεζοδρομίων εντός των ορίων του οικισμού του Νέου Κλήματος. Ειδικότερα αφορά σε βελτίωση υφισταμένων και κατασκευή νέων πεζοδρομίων καθώς και σε εργασίες επέκτασης του δικτύου ηλεκτροφωτισμού κοινοχρήστων χώρων εκατέρωθεν της κύριας οδού του οικισμού.

Με την κατασκευή του αναμένεται η βελτίωση της μετακίνησης εντός του οικισμού τόσο των μονίμων κατοίκων όσο και των επισκεπτών σε συνδυασμό με την αισθητική αναβάθμισή του.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου