ΤΟΠΙΚΑ

«Μάχη» για 500 λίτρα γάλα

μάχη-για-500-λίτρα-γάλα-1647

«Μάχη» για ένα μπουκάλι γάλα πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στην ιχθυαγορά του Βόλου στο χώρο μπροστά από το Τελωνείο της πόλης, όπου οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας μοίρασαν δωρεάν φρέσκο πρόβειο και κατσικίσιο γάλα.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Είκοσι λεπτά ήταν αρκετά για να εξαφανιστούν 500 λίτρα γάλα, που προσέφεραν οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους πολίτες της πόλης που δυσκολεύονται να αγοράσουν ακόμη και ένα λίτρο γάλα.

Εκατοντάδες βολιώτες χθες έδωσαν αληθινή μάχη για ένα μπουκάλι γάλα, μάλιστα ορισμένοι δεν είχαν μαζί τους μπουκάλια και στην προσπάθεια τους να πάρουν λίγο γάλα έδιναν στους κτηνοτρόφους να τους γεμίσουν μεταλλικά κουτιά από συσκευασίες προϊόντων!

Οι κτηνοτρόφοι φόρτωσαν σε αγροτικό αυτοκίνητο πλαστικά δοχεία με μισό τόνο γάλα και έφτασαν στο σημείο διανομής χθες το πρωί , όπου ήδη βρισκόταν εκατοντάδες άνθρωποι, ηλικιωμένοι και μικρότεροι σε ηλικία και περίμεναν με τα πλαστικά μπουκάλια ή δοχεία για να τα γεμίσουν.

Από την πλευρά της η πρόεδρος των Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας κ. Χαρούλα Διβάνη, τόνισε χαρακτηριστικά :«Δεν περιμέναμε σήμερα (χθες) να δούμε τόσο κόσμο, και άλλο γάλα να είχαμε θα το είχε πάρει ο κόσμος. Όπως φαίνεται ο κόσμος δεν έχει ούτε 1 ευρώ για να αγοράσει γάλα. Ντροπή σε όλη την κυβέρνηση, ντροπή για το πως μας κατάντησαν».

Όπως τόνισε η κ. Διβάνη, όλοι οι κτηνοτρόφοι της Αισωνίας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας και έδωσαν μεγάλες ποσότητες γάλακτος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά «θα δίναμε και άλλο γάλα αλλά πρέπει και εμείς να ζήσουμε».

Οι κτηνοτρόφοι επεσήμαναν ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες από τους ίδιους θα δούμε και στο μέλλον, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να βοηθήσουν τους συμπολίτες που έχουν πραγματική ανάγκη.

Η πρόεδρος των Αιγοπροβατοτρόφων Αισωνίας αναφέρθηκε και στην προχθεσινή επίσκεψη στο Βόλο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης τα εξής : «Ήρθε για να δώσει στην Ένωση να δώσει συγχαρητήρια και δεν είδε πως έχουμε καταντήσει. Μας δίνουν ψίχουλα και περιμένουν να επιβιώσουμε» τόνισε.

Επιπλέον, με την πρωτοβουλία τους οι παραγωγοί τηρούν ένα πατροπαράδοτο έθιμο για την περίοδο της Αποκριάς. Σύμφωνα με τους ίδιους, είναι παράδοση στα χωριά τους τις ημέρες της Αποκριάς να διανείμουν από σπίτι σε σπίτι δωρεάν φρέσκο γάλα από την παραγωγή τους, προκειμένου να πάει καλά η χρονιά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου