ΤΟΠΙΚΑ

«Ανεμβολίαστοι» όσοι αγνοούν την τρίτη δόση κατά του Covid

ανεμβολίαστοι-όσοι-αγνοούν-την-τρί-164140

Οι γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου χτυπούν καμπανάκι και καλούν τους πολίτες που δεν έχουν κάνει την τρίτη, αναμνηστική δόση, να προγραμματίσουν άμεσα ραντεβού. Μπορεί η μετάλλαξη Ομικρον συγκριτικά με τη Δέλτα να είναι λιγότερο θανατηφόρα, όμως προσβάλλει με ισχυρό τρόπο μεγάλες ηλικίες πολιτών που αντιμετωπίζουν και άλλες παθήσεις.

Το περασμένο Σαββατοκύριακο στο Νοσοκομείο Βόλου κατέληξαν από επιπλοκές της νόσου επιπλέον τέσσερις ασθενείς, 86, 88, 89 και 90 χρόνων αντίστοιχα.

Στο Αχιλλοπούλειο συνολικά νοσηλεύονται 66 ασθενείς, εκ των οποίων οι έξι είναι διασωληνωμένοι σε κρίσιμη κατάσταση, στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Οσοι δεν έχουν προγραμματίσει ακόμη τον εμβολιασμό τους ρισκάρουν την υγεία τους. Η Ομικρον μας έχει δείξει ότι είναι υπερματαδοτική. Προσβάλλει εμβολιασμένους και μη. Ειδικά όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση και έχουν αψηφήσει να προγραμματίσουν την αναμνηστική, καλό είναι να το πράξουν άμεσα. Ο κίνδυνος παραμονεύει. Σύμφωνα με τους ειδικούς, όποιος δεν έχει κάνει την τρίτη δόση είναι σαν να είναι ανεμβολίαστος», σχολίασε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Ηλίας Καραμέτος, επικεφαλής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, διευθυντής επίσης της Ιατρικής Υπηρεσίας στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Τα κρούσματα έχουν μειωθεί συγκριτικά με τον Δεκέμβριο και το Ιανουάριο, όμως δεν εφησυχάζουμε. Είναι αρκετό ένα στραβοπάτημα για να έχουμε νέο πισωγύρισμα», συνεχίζει ο ίδιος.

Σε τριψήφιο αριθμό τα κρούσματα

Την ίδια ώρα τα νέα κρούσματα παραμένουν σε τριψήφιο αριθμό στη Μαγνησία. Χθες, Δευτέρα, η εβδομάδα έκανε «ποδαρικό» με 235 νέες μολύνσεις, εκ των οποίων οι 16 στις Σποράδες.

Ο μέσος όρος κρουσμάτων το τελευταίο7ήμερο είναι 185,71 κρούσματα στην ΠΕ Μαγνησίας, ενώ στις Βόρειες Σποράδες ο μέσος όρος είναι 7,14 κρούσματα.

Επίσης καταγράφηκαν 93 κρούσματα στα χθεσινά rapid tests.

Σε συνολικό αριθμό 132 δειγμάτων στο λιμάνι της Σκιάθου καταγράφηκαν δύο θετικά κρούσματα, σε ένα κορίτσι και ένα αγόρι με διάμεση ηλικία τα 15 έτη, ενώ σε σύνολο 464 rapid tests στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, καταγράφηκαν 43 «θετικά», σε 22 άντρες και 21 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 36 έτη.

Στο Μεταξουργείο σε συνολικό αριθμό 294 δειγμάτων καταγράφηκαν 40 μολύνσεις σε 28 άντρες και 12 γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 30 έτη, ενώ στην Αγριά σε σύνολο 58 ελέγχων καταγράφηκαν οκτώ θετικά κρούσματα, σε πέντε άντρες και τρεις γυναίκες με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

Οι σημερινοί δωρεάν έλεγχοι

Τα σημεία που θα πραγματοποιηθούν σήμερα Τρίτη δωρεάν έλεγχοι Covid-19 στον Βόλο και ευρύτερα στη Μαγνησία είναι τα εξής:

*08.30- 15.30μαζική δειγματοληψία στο ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου, Δήμου Βόλου

*09.00- 14.30 μαζική δειγματοληψία στο Μεταξουργείο, Νέα Ιωνία

*08.00- 15.30 μαζική δειγματοληψία στο λιμάνι της Σκιάθου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου