ΤΟΠΙΚΑ

Εκαψε τη μηχανή 23χρονης επειδή τον απέρριπτε

εκαψε-τη-μηχανή-23χρονης-επειδή-τον-απέρ-163980

Ποινή φυλάκισης δύο ετών σε 43χρονο Βολιώτη για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά

Εφιάλτης έγινε 43χρονος Βολιώτης στη ζωή νεαρής γυναίκας ηλικίας 23 ετών, με την οποία επιδίωκε να συνάψει σχέση, αλλά εκείνη δεν ανταποκρινόταν. Μην μπορώντας να αποδεχτεί την απόρριψη, άρχισε να αποστέλλει απειλητικά μηνύματα στο κινητό της και να της τηλεφωνεί για να την προειδοποιήσει για τα δεινά που την περίμεναν. Μέχρι που έβαλε φωτιά στη μοτοσικλέτα της και στο μηχανάκι της μητέρας της.

Τα περιστατικά σημειώθηκαν τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2019 και χθες ο κατηγορούμενος δικάστηκε στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών μετατρεπόμενη προς 5 ευρώ ημερησίως με έφεση που να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Ο καταδικασθείς έχει απασχολήσει και άλλη φορά στο παρελθόν με τις πράξεις του και έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης.

Η υπόθεση έφθασε στη Δικαιοσύνη μετά από καταγγελία της οικογένειας της παθούσας. Ο 43χρονος κρίθηκε ένοχος χθες για φθορά ξένης ιδιοκτησίας με φωτιά κατ’ εξακολούθηση.

Την 1η Φεβρουαρίου 2019 έβαλε φωτιά στη μηχανή της 23χρονης, η οποία ήταν σταθμευμένη έξω από το σπίτι της στον Βόλο, με αποτέλεσμα να προκαλέσει ολοσχερή καταστροφή με υλικές ζημιές ύψους 500 ευρώ.

Εξεταζόμενη ως μάρτυρας στο δικαστήριο η νεαρή είπε ότι δεν θεωρεί τυχαίο το γεγονός της φωτιάς στη μοτοσικλέτα της, αφού μόλις δύο μέρες πριν το περιστατικό ο κατηγορούμενος την είχε απειλήσει ότι θα την ανατινάξει. Γενικά, όπως είπε, την απειλούσε με μηνύματα στο κινητό και τηλεφωνήματα, στα οποία η ίδια δεν έδινε σημασία αδυνατώντας να πιστέψει ότι θα έκανε ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν τον γνώριζε καν, όπως κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο 43χρονος όμως δεν αρκέστηκε μόνο σε αυτό το περιστατικό. Εβαλε ξανά φωτιά έναν μήνα μετά στις 17 Μαρτίου στο δίκυκλο της μητέρας της κοπέλας που ήταν σταθμευμένο έξω από το σπίτι της οικογένειας, με αποτέλεσμα να καταστραφεί μέρος της σέλας και να καούν τα πλαστικά μέρη.

Η μητέρα της κοπέλας, εξεταζόμενη ως μάρτυρας, ανέφερε: «Φοβηθήκαμε πάρα πολύ. Η φωτιά θα μπορούσε να επεκτεινόταν στα φυτά της αυλής. Θα καιγόταν το σπίτι μας και εμείς θα ήμασταν κλειδωμένοι μέσα».

Ο κατηγορούμενος δεν ήταν παρών στο δικαστήριο για να απολογηθεί, ούτε εκπροσωπούταν από δικηγόρο. Κρίθηκε ένοχος σύμφωνα με το κατηγορητήριο.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου