ΤΟΠΙΚΑ

Φάμπρικα με παράνομες κούρσες από Βόλο προς Αθήνα

φάμπρικα-με-παράνομες-κούρσες-από-βόλ-163977

Φάμπρικα… με παράνομες κούρσες ταξί που μεταφέρουν επιβάτες από Βόλο προς Αθήνα, από το 2003, σχεδόν σε καθημερινή βάση, με προσυμφωνημένο κόμιστρο αντί της χρήσης ταξίμετρου, κατήγγειλε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης, στον απόηχο νέας καταδικαστικής απόφασης σε βάρος ιδιοκτήτριας τουριστικού γραφείου, που φέρεται να οργανώνει τα παράνομα δρομολόγια.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου εκδικάστηκε χθες υπόθεση προ εξαετίας. Στις 4 Μαρτίου 2012, Βολιώτισσα ήθελε να ταξιδέψει από τον Βόλο προς την Αθήνα. Εφθασε στον σταθμό του Υπεραστικού ΚΤΕΛ στις 11:50 το πρωί, επειδή όμως δεν υπήρχε διαθέσιμη θέση στο λεωφορείο για το δρομολόγιο στις 12 το μεσημέρι, εξέδωσε εισιτήριο για το δρομολόγιο στη 1:30. Ενημερώθηκε όμως για τη δυνατότητα να ταξιδέψει νωρίτερα προς τον προορισμό της με ταξί, κάλεσε στο τηλέφωνο σε συγκεκριμένο τουριστικό γραφείο και λίγη ώρα αργότερα, επιβιβαζόταν απέναντι από τα ΚΤΕΛ σε ταξί μαζί με άλλους τρεις επιβάτες που θα πήγαινε Αθήνα.

Την κίνηση αντιλήφθηκε η διεύθυνση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, που ειδοποίησε την Τροχαία και η κούρσα σταμάτησε στα διοικητικά όρια του Αλμυρού. Το ταξί κατευθυνόταν στην Αθήνα, χωρίς χρήση ταξίμετρου, αλλά με προσυμφωνημένο κόμιστρο 45 ευρώ από τον κάθε επιβάτη.

Σύμφωνα με τον Νόμο «ο οδηγός παντός οχήματος, ο οποίος διενεργεί επιβατικές μεταφορές με κόμιστρο, οι οποίες έχουν ανατεθεί σε άλλο φορέα ή πρόσωπο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις, καθώς και ο ιδιοκτήτης αυτού, εφόσον είναι πρόσωπο διαφορετικό του οδηγού, τιμωρούνται με φυλάκιση τουλάχιστον έξι (6) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον τριών χιλιάδων (3.000) ευρώ».

Για την υπόθεση αυτή, η ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 13 μηνών και χρηματική ποινή 2.000 ευρώ. Ασκησε έφεση και χθες η υπόθεση ήρθε και πάλι στις δικαστικές αίθουσες, σχεδόν έξι χρόνια μετά το συμβάν.

Το δικαστήριο επέβαλε την πρωτόδικη ποινή στην ιδιοκτήτρια του τουριστικού γραφείου, που εκπροσωπήθηκε από τη δικηγόρο της. Δεν της αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ το δικαστήριο θα εξετάσει τυχόν περίπτωση ψευδορκίας για τη μάρτυρα υπεράσπισης που κλήθηκε και κατέθεσε.

Από το 2003 παράνομες κούρσες

Μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας, Δημήτρης Κολυνδρίνης.

Σύμφωνα με τον κ. Κολυνδρίνη, δεν είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται για υποκλοπή επιβατικού έργου η συγκεκριμένη ιδιοκτήτρια τουριστικού γραφείου. «Από το 2003, οπότε και ξεκίνησε τη λειτουργία του το τουριστικό γραφείο, έχουμε καταθέσει δεκάδες μηνύσεις σε βάρος της. Το γραφείο είναι απλώς το πρόσχημα. Η συγκεκριμένη κλείνει παράνομες κούρσες από Βόλο προς Αθήνα και από Αθήνα προς Βόλο. Εχει και δικά της ταξί, αλλά κυρίως καλεί ταξί από την περιφέρεια της Μαγνησίας, προκειμένου, σε πιθανό έλεγχο να κατατεθεί ότι οι επιβάτες επιστρέφουν στον τόπο τους. Εχουμε κάνει και εμείς οι ίδιοι τους ντετέκτιβ, και έχουμε υποβάλλει δεκάδες μηνύσεις. Εχει μάλιστα υποχρεωθεί πολλές φορές σε χρηματικά πρόστιμα αλλά και σε χρηματικές αποζημιώσεις στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ για ηθική βλάβη. Όμως κάνει προσφυγές, κερδίζοντας χρόνο και συνεχίζει να δρομολογεί παράνομες κούρσες», είπε ο κ. Κολυνδρίνης.

Μάλιστα, όπως υποστήριξε ενώπιον του δικαστηρίου, «αν ήταν άλλος στη θέση της, με τόσα δικαστήρια θα είχε γονατίσει οικονομικά», αφήνοντας σαφείς αιχμές περί επικερδούς παράνομης δραστηριότητας, σε βάρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου