ΤΟΠΙΚΑ

Τριψήφιος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού ξανά στα σχολεία

τριψήφιος-αριθμός-κρουσμάτων-κορονο-163857

Δύσκολη, από υγειονομικής πλευράς, η εβδομάδα που άρχισε χθες για την εκπαίδευση στη Μαγνησία. Τα κρούσματα επανήλθαν σε τριψήφια νούμερα στα σχολεία, εντείνοντας την ανησυχία σε εκπαιδευτικούς και γονείς μαθητών, που βλέπουν τα παιδιά τους να κολλούν και να ξανακολλούν τον κορονοϊό.

Με την έναρξη της εβδομάδας καταγράφηκαν συνολικά 155 κρούσματα σε μαθητές και εκπαιδευτικούς τόσο της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας, όσο και της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Μαγνησία. Μάλιστα αίσθηση προκαλεί ο αριθμός των εκπαιδευτικών που νοσούν και αφορά σε συνολικά 28 άτομα, εκ των οποίων 11 δάσκαλοι και 17 καθηγητές.

Συγκεκριμένα σύμφωνα τα στοιχεία της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, επιβεβαιώθηκαν συνολικά 68 νέα κρούσματα κορονοϊού, εκ των οποίων τα 56 σε μαθητές, τα 11 σε εκπαιδευτικούς και ένα σε βοηθητικό προσωπικό των σχολείων.

Αντίστοιχα υψηλός αριθμός κρουσμάτων, καταγράφτηκε και στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας. Συνολικά επιβεβαιώθηκαν 87 νέα κρούσματα σε 66 τμήματα. Από το σύνολο των κρουσμάτων τα 70 αφορούσαν σε μαθητές και τα 17 σε εκπαιδευτικούς.

Εκπαιδευτικοί δεν κρύβουν την ανησυχία τους για τον τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων και μιλούν για ενδοοικογενειακή μετάδοση του ιού. Εκείνο που τους προβληματίζει είναι ότι βλέπουν να νοσούν μαθητές που είχαν νοσήσει από κορονοϊό και το προηγούμενο χρονικό διάστημα.

Νόσησαν οι 7 από τους 16, αλλά το τμήμα λειτουργεί

Μαζικά κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν σε τμήμα σχολικής μονάδας στην Αλόννησο, ωστόσο το τμήμα δεν αναστέλλει τη λειτουργία του, βάσει του υγειονομικού πρωτοκόλλου 50%+1.

Πρόκειται για τμήμα με 16 μαθητές από τους οποίους νόσησαν οι 7, αλλά «απαιτείται»… να νοσήσουν δύο ακόμη για να υπάρξει εισήγηση αναστολής λειτουργίας του τμήματος.

Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευτικοί ζητούν αλλαγή του συγκεκριμένου υγειονομικού πρωτοκόλλου, με μείωση του απαιτούμενου ποσοστού νοσούντων μαθητών, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του ιού.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου