ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίζεται η νέα Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας

ορκίζεται-η-νέα-περιφερειακή-αρχή-θεσ-163829

Στις 29 Αυγούστου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πρόκειται να ορκιστεί η νέα Περιφερειακή Αρχή Θεσσαλίας, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1ης Σεπτεμβρίου.

Στο τιμόνι της Περιφέρειας Θεσσαλίας, παραμένει ο κ. Κώστας Αγοραστός, που θα κληθεί να συνεχίσει το έργο του για τη νέα πενταετία που ξεκινά.

Μετά την ορκωμοσία της νέας Περιφερειακής Αρχής, θα ακολουθήσει η συγκρότηση σε σώμα του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Η συγκρότηση του περιφερειακού συμβουλίου σε σώμα γίνεται µε την εκλογή του προεδρείου του, το οποίο αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την πλειοψηφία, τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα, οι οποίοι προέρχονται από τη μειοψηφία. Η διάρκεια της θητείαςτου προεδρείου είναι δυόμιση έτη.

Η εκλογή των µελών του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση θα εκλεγεί η Οικονομική Επιτροπή που θα αποτελείται από πέντε μέλη της πλειοψηφίας και τρία των μειοψηφιών.

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό, θα συγκροτηθούν και θα λειτουργήσουν άλλες δύο επιτροπές, μία για το περιβάλλον και μία ακόμη με αρμοδιότητες για τον τουρισμό, αθλητισμό, πολιτισμό και πρόνοια. Οι επιτροπές θα είναι πενταμελείς. Τέλος, ο κ. Αγοραστός, ανέφερε ότι πρόκειται να ορίσει έξι ακόμη θεματικούς αντιπεριφερειάρχες που θα υποβοηθήσουν το έργο των αιρετών αντιπεριφερειαρχών, δεν αποκάλυψε όμως ονόματα. «Δεν έχω καταλήξει ακόμη στους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες. Σε κάθε περίπτωση απευθύνω μήνυμα συνεργασίας προς όλους ενόψει της νέας πενταετίας. Μόνο με συνεργασία μπορούμε να βαδίζουμε από νίκη σε νίκη για το καλό όλων», σημείωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

ΕΛ. ΧΑΝ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου