ΤΟΠΙΚΑ

Οπου φύγει – φύγει ενόψει Δεκαπενταύγουστου

οπου-φύγει-φύγει-ενόψει-δεκαπενταύγ-163720

Οπου φύγει – φύγει… τις τελευταίες ημέρες οι Βολιώτες που εγκαταλείπουν την πόλη με αφορμή το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου με πλοία, λεωφορεία και τρένα. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί από σήμερα το βράδυ μέχρι αύριο το πρωί και γι’ αυτό το λόγο σε ορισμένα δρομολόγια δεν υπάρχει εισιτήριο ούτε… για δείγμα.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Βέβαια η τουριστική κίνηση στα επιβατικά οχηματαγωγά προς τις Σποράδες όσο και στα ΚΤΕΛ Μαγνησίας, παρατηρείται αυξημένη ήδη από τις 20 Ιουλίου και συνεχίζει να παραμένει μέχρι σήμερα.

Αυξημένες πληρότητες στα πλοία

Οσον αφορά τις πληρότητες των ακτοπλοϊκών δρομολογίων με προορισμό τις Βόρειες Σποράδες φτάνουν τις τελευταίες ημέρες το 80% ενώ σήμερα και αύριο, ορισμένα δρομολόγια αναμένονται να «αγγίξουν» το 100% στις πληρότητες.

Εξαιτίας της αυξημένης κίνησης το Λιμεναρχείο Βόλου είναι σε επιφυλακή για τη διευκόλυνση των εκδρομέων. Αλλωστε όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Λιμενάρχης Βόλου κ. Μανώλης Κανάλης, όλο το προηγούμενο διάστημα η διακίνηση των επιβατών ήταν ομαλή και χωρίς κανένα πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως διευκρίνισε ο ίδιος, από 20 Ιουλίου τα μέτρα του λιμεναρχείου είναι αυξημένα και ιδιαίτερα από σήμερα που κορυφώνεται η τουριστική κίνηση θα αυξηθούν περεταίρω τα μέτρα ασφάλειας με όλο το προσωπικό να βρίσκεται στις θέσεις του.

Σχετικά με την τουριστική κίνηση ο Λιμενάρχης Βόλου, ανέφερε ότι από τον Ιούλιο υπάρχει ένδειξη για αύξηση της τουριστικής κίνησης στο Λιμάνι του Βόλου, της τάξης του 10% συγκριτικά με πέρυσι, η οποία παραμένει σταθερή και μέσα στον Αύγουστο.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σήμερα από το λιμάνι του Βόλου προς τις Βόρειες Σποράδες αναχωρούν δύο επιβατικά οχηματαγωγά πλοία το «Σκιάθος» της Hellenic Seaway, o «Πρωτεύς» της ΑΝΕΣ (τα οποία εν μέσω καλοκαιριού πραγματοποιούν διπλά δρομολόγια προς Β. Σποράδες).

Επίσης δρομολόγια προς Σποράδες πραγματοποιούν το FlyingCat 6 της Hellenic Seaway και το Flying Dolphins «Ερατώ» την Aegean.

Φίσκα τα λεωφορεία του ΚΤΕΛ

Ιδιαίτερα αυξημένη είναι επίσης η επιβατική κίνηση στο Υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας, με τη μεγαλύτερη κίνηση να παρατηρείται στα δρομολόγια από Θεσσαλονίκη προς Βόλο αλλά και στα δρομολόγια από Αθήνα προς Βόλο.

Αύξηση της τάξης του 10%, στην επιβατική κίνηση του ΚΤΕΛ συγκριτικά με πέρυσι παρατηρεί επίσης φέτος ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας κ. Δημήτρης Κολυνδρίνης, τονίζοντας ότι μεγάλος αριθμός επιβατών έχει ως τελικό προορισμό τη Σκιάθο.

Εντονη κινητικότητα στα τρένα

Τέλος αυξημένη κινητικότητα παρατηρείται και στο σταθμό του ΟΣΕ στο Βόλο. Βέβαια όπως ανέφερε ο Σταθμάρχης, τη δεδομένη στιγμή μεγάλος όγκος επιβατών κινείται προς τη Λάρισα έχοντας ολοκληρώσει τις καλοκαιρινές του διακοπές και επιστρέφει κυρίως από τις Βόρειες Σποράδες αλλά και από το Πήλιο.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου