ΤΟΠΙΚΑ

Η αγορά ετοιμάζεται για τις εκπτώσεις

η-αγορά-ετοιμάζεται-για-τις-εκπτώσεις-163096

Ικανοποιητική η κίνηση των εορτών, τραγική αυτή του έτους

Στους κανονικούς ρυθμούς επανήλθε χθες η εμπορική αγορά του Βόλου μετά το τέλος του εορταστικού ωραρίου των καταστημάτων. Οι έμποροι είναι αρκετά ικανοποιημένοι από την κίνηση των εορτών, αν και το 2015 εκτιμάται ότι θα κλείσει με απώλειες άνω του 20% του τζίρου των καταστημάτων. Προετοιμάζονται τώρα για τις εκπτώσεις.

Η εκπτωτική περίοδος θα ξεκινήσει για την εμπορική αγορά Βόλου και Νέας Ιωνίας τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου και θα διαρκέσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου. Ο πρόεδρος του εμπορικού Συλλόγου Κώστας Τσέλιος, είπε ότι οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν αγορές προϊόντων με εξαιρετική ποιότητα και σε ελκυστικές τιμές.

«Θεωρούμε ότι ο κόσμος θα στηρίξει τις μικρές επιχειρήσεις. Περιμένει τις εκπτώσεις κάτι που φάνηκε και από το προηγούμενο διάστημα. Αναμένουμε να δουλέψουμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Η κίνηση των εορτών αν και ικανοποιητική ωστόσο δεν κατάφερε να βγάλει τις μεγάλες απώλειες του 2015. «Δεν είμαστε ευχαριστημένοι από την προηγούμενη χρονιά. Οι υποχρεώσεις δεν βγήκαν», είπε ο ίδιος.
Ο εμπορικός κόσμος προσδοκά από την κυβέρνηση έστω και τώρα να πάρει μέτρα ενίσχυσης των επιχειρήσεων.

Η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας επισημαίνει για τους μικρομεσαίους ότι η παρατεταμένη αστάθεια ήταν μία επιπλέον πηγή ανασφάλειας που δεν επέτρεψε για ακόμη μία φορά τη σταθεροποίηση της οικονομίας, βύθισε τις επιχειρήσεις σε μία επενδυτική αδράνεια και επέτεινε ένα ήδη αρνητικό κλίμα. Είναι ενδεικτικό ότι ο τζίρος του λιανεμπορίου το Δεκέμβριο του 2015 εκτιμάται ότι ήταν στα 3,22 δισ. ευρώ όταν το 2009 ήταν 5,6 δισ. ευρώ.

Τα εμπορικά καταστήματα ελπίζουν στη θεσμοθέτηση ενός ευνοϊκότερου καθεστώτος για τη χρήση των τερματικών και την καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού. «Ομως, η κυβέρνηση προς συνεχίζει να ασχολείται με άλλα θέματα και όχι με αυτά που καίνε τις επιχειρήσεις δείχνοντας αδιαφορία για τον ιδιωτικό τομέα» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και προς αυτήν την κατεύθυνση πρόσθεσε ότι «τρομοκρατούν τον κόσμο με νέες μειώσεις συντάξεων και αυξήσεις φόρων «χτυπώντας» την κατανάλωση» συμπλήρωσε.

Οι Κυριακές που η εμπορική αγορά θα λειτουργήσει το 2016 σύμφωνα με το άρθρο του ν. 2177/13 είναι στις 17 Ιανουαρίου, 24 Απριλίου, 8 Μαΐου, 17 Ιουλίου, 6 Νοεμβρίου, 11 Δεκεμβρίου και 18 Δεκεμβρίου.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου