ΑΛΜΥΡΟΣ

Κάηκε ολοσχερώς αγροικία στη Νέα Αγχίαλο

κάηκε-ολοσχερώς-αγροικία-στη-νέα-αγχί-162691

Στο Νοσοκομείο με εγκαύματα ο ιδιοκτήτης – Ερευνες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς

Στις φλόγες τυλίχτηκε χθες το μεσημέρι ξύλινη αγροικία στην περιοχή Αλώνια – Δημητριάδα Ν. Αγχιάλου. Ο ιδιοκτήτης της αγροτικής καλύβας, ηλικίας 63 ετών, υπήκοος Αλβανίας, που προσπαθούσε να σβήσει τη φωτιά μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με εγκαύματα στο πρόσωπο.

Το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 14:15. Στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου σήμανε συναγερμός. Στο σημείο έσπευσαν 11 πυροσβέστες με συνολικά τέσσερα υδροφόρα οχήματα από τον Βόλο και τον Δρυμώνα.

Οταν έφθασαν στο σημείο οι άνδρες των πυροσβεστικών αρχών κάλεσαν σε βοήθεια πλήρωμα ασθενοφόρου του ΕΚΑΒ. Ο ιδιοκτήτης της καλύβας ήταν έξω από την αγροικία, δεν είχε εγκλωβιστεί. Ωστόσο, ήταν τραυματισμένος στο πρόσωπο. Εικάζεται ότι κατά την προσπάθειά του να σβήσει τη φωτιά υπέστη εγκαύματα. Ο άνθρωπος ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε να μιλήσει.

Στην αγροικία ήταν και η σύζυγός του ενώ στο σημείο έσπευσαν και τα παιδιά του. Πιθανότατα εκείνοι κάλεσαν σε βοήθεια την Πυροσβεστική Υπηρεσία Βόλου. Στη γύρω περιοχή με την αγροικία υπάρχουν ελαιοπερίβολα και κάποια σπίτια σε μακρινή σχετικά απόσταση.

Ο 63χρονος διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Βόλου για παροχή πρώτων βοηθειών.

Παράλληλα οι πυροσβέστες έβγαλαν έξω από την καλύβα τις φιάλες με υγραέριο που υπήρχαν στους αποθηκευτικούς χώρους και ξεκίνησαν ενέργειες κατάσβεσης.

Κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά στις 16:30, ενώ το τελευταίο πυροσβεστικό όχημα επέστρεψε στη βάση του στις 18:00.

Δυστυχώς, όμως, η αγροικία μετατράπηκε σε στάχτη. Ηταν κατασκευασμένη από ξύλο και έτσι η φωτιά επεκτάθηκε γρήγορα από τη μία άκρη της στην άλλη. Αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο από πού ξεκίνησαν οι πύρινες φλόγες. Ισως ο 63χρονος να έκανε κάποιες εργασίες που προξένησαν φλόγα ή να προκλήθηκε πυρκαγιά από σόμπα.

Στο αποθηκευτικούς του χώρου είχε πολλά εργαλεία, κυψέλες, προϊόντα μελιού.

Το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βόλου είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει τα ακριβή αίτια, αφού υπήρξε ολοκληρωτική καταστροφή. Η προανάκριση συνεχίζεται.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου