ΤΟΠΙΚΑ

Αναβαθμίζεται ο επιχειρησιακός σχεδιασμός του Νοσοκομείου λόγω κορονοϊού

αναβαθμίζεται-ο-επιχειρησιακός-σχεδ-162618

Η εξάπλωση του κορονοϊού και οι φόβοι για έξαρση του ιού τις επόμενες εβδομάδες οδηγούν τη διοίκηση του Νοσοκομείου Βόλου στο πλαίσιο της πρόληψης, να εξετάζει τη διεύρυνση των μέτρων που έχει λάβει στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού για την υποδοχή ύποπτων για κορονοϊό κρουσμάτων.

Ηδη με τη συνδρομή της Επιτροπής Λοιμώξεων και της Ιατρικής και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας αναζητούνται νέοι χώροι μέσα στην καινούργια πτέρυγα του Αχιλλοπουλείου, οι οποίοι με βάση το πρωτόκολλο του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας θα χρησιμοποιηθούν για να λειτουργήσουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό, ως θάλαμοι αρνητικής πίεσης.

Οπως είναι γνωστό ήδη στον πρώτο όροφο του Νοσοκομείου λειτουργούν ανά πάσα στιγμή υπάρχει η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν πέντε θάλαμοι, ενώ τις επόμενες μέρες αναμένεται να διαμορφωθούν άλλοι τουλάχιστον πέντε.

Σήμερα τα αποτελέσματα για δύο άτομα

Στο μεταξύ, λόγω του μεγάλου όγκου των δειγμάτων που φτάνουν κάθε μέρα στο εργαστήριο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, σήμερα αναμένονται τα αποτελέσματα για έναν 42χρονο και έναν 22χρονο που νοσηλεύονται από το Σάββατο το απόγευμα σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου.

Οι δύο προαναφερθέντες μετέβησαν στα Επείγοντα αφού ανέφεραν συμπτωματολογία που ενδεχομένως να παραπέμπει σε ύποπτα κρούσματα και μετά από συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν επιχρίσματα τα οποία εστάλησαν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου