ΤΟΠΙΚΑ

Αδειασαν τα γραφεία στις δημόσιες υπηρεσίες

αδειασαν-τα-γραφεία-στις-δημόσιες-υπη-162596

Με σχεδόν το μισό προσωπικό δούλεψαν αυτές τις ημέρες δημόσιες υπηρεσίες καθώς αρκετοί εργαζόμενοι έλειπαν αυτή την εβδομάδα σε διακοπές κάνοντας χρήση των ημερών αδείας που δικαιούνται σε συνδυασμό με το τριήμερο της σημερινής αργίας και του Σαββατοκύριακου. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι πολίτες να βλέπουν κενές θέσεις σε αρκετά γραφεία υπηρεσιών και τους εναπομείναντες εργαζόμενους να επωμίζονται τη δουλειά των αδειούχων αυτή την εβδομάδα.

Ρεπορτάζ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΑΣΙΑΣ

Η αργία του Δεκαπενταύγουστου που φέτος έπεσε Παρασκευή, παρέτεινε τις διακοπές ωφέλησε πολλούς υπαλλήλους που πήραν την άδειά τους αυτή την περίοδο συνδυάζοντας την αργία και το Σαββατοκύριακο ως μία μικρή παράταση των διακοπών τους. Ωστόσο, οι εργαζόμενοι στις υπηρεσίες αυτή την περίοδο κάνουν το καλύτερο δυνατό για την εξυπηρέτηση των πολιτών αλλά και των αναγκών της υπηρεσίας τους.

Ενα τηλέφωνο στο τηλεφωνικό κέντρο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας αρκούσε για να δει κανείς αυτή την εικόνα. Στη Διεύθυνση Διοικητικού Οικονομικού, από τους 31 υπαλλήλους, οι δέκα λείπουν σε άδεια αυτή την περίοδο, σύμφωνα με την προϊσταμένη προσωπικού και μισθοδοσίας, κ. Αλεξάνδρα Βασιλείου. Οι μέρες αδείας για τους υπαλλήλους της περιφέρειας είναι 15 ημέρες για την περίοδο από τις 15 Μαΐου έως τις 31 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με το νόμο 3528/2007, μόνο το ένα τρίτο του προσωπικού μπορεί να λείπει σε άδεια για τις υπηρεσίες που εξυπηρετούν κοινό. Σε περίπτωση που δεν εξυπηρετεί μαζικά κοινό, όπως τα γκισέ, οι υπάλληλοι σε άδεια μπορούν να υπερβαίνουν κατ’ εξαίρεση το όριο του 1/3 εφόσον αυτό δε διαταράσσει την ομαλή λειτουργία τους αλλά σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί να υπερβεί το 50%.

Σε ένα άλλο τμήμα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, στη Διεύθυνση Τεχνικών Εργων, το προσωπικό που βρίσκεται σε άδεια είναι λιγότερο από 50%, καθώς από τους 27 υπαλλήλους της διεύθυνσης, οι 13 λείπουν σε άδεια, σύμφωνα με τον προϊστάμενο της υπηρεσίας, κ. Κωνσταντίνο Φλαμπούρη, ο οποίος δήλωσε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ πως οι εναπομείναντες υπάλληλοι εξυπηρετούν τις αρμοδιότητες και τις τρέχουσες ανάγκες της υπηρεσίας.

Στο δήμο Βόλου, λιγότεροι από το ένα τρίτο των υπαλλήλων όλων των υπηρεσιών έχουν πάρει άδεια αυτές τις ημέρες. Από το σύνολο των 735 εργαζομένων, μόνο οι 212 είναι οι τυχεροί αδειούχοι αυτών των ημερών.

Στις υπηρεσίες της Εφορίας Βόλου, από τους 127 εργαζόμενους μόνο οι 41 βρίσκονται αυτές τις ημέρες σε άδεια, ακολουθώντας το νόμο που ορίζει τις υπηρεσίες εξυπηρέτησης κοινού. «Κρατάμε αυστηρά το νόμο προκειμένου να λειτουργήσει σωστά η υπηρεσία και να εξυπηρετηθούν οι πολίτες» δήλωσε ο προϊστάμενος της ΔΥΟ Βόλου, κ. Χρήστος Τσαμπρινός.

Λιγότεροι οι αδειούχοι είναι στο δήμο Σκοπέλου, καθώς, σύμφωνα με το δήμαρχο, κ. Γιώργο Μιχελή, οι μέρες αδείας για τους υπαλλήλους είναι περίπου δύο εκτός των υπαλλήλων καθαριότητας οι οποίοι είναι όλοι παρόντες προκειμένου το νησί να είναι καθαρό στην αιχμή της τουριστικής σεζόν.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου