ΤΟΠΙΚΑ

Ενσταση κατέθεσε ο Τρ. Πλαστάρας για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας

ενσταση-κατέθεσε-ο-τρ-πλαστάρας-για-το-162401

Ζητεί ακύρωση της εκλογής Σαββάκη, η οποία ισχυρίζεται ότι είναι παράνομη

Στο Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου θα λυθεί το θέμα της εκλογής του Β΄ Αντιπροέδρου του Επιμελητηρίου Μαγνησίας.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μαγνησία 2025» Τρύφων Πλαστάρας κατέθεσε χθες ένσταση στο Επιμελητήριο Μαγνησίας κατά της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου, με την οποία ο κ. Άρης Σαββάκης εκλέχθηκε β’ αντιπρόεδρος.

Αρμόδιο για να κρίνει την ένσταση είναι το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου, τόσο σε πρώτο βαθμό όσο και σε δεύτερο.

Ο κ. Πλαστάρας ζητεί να ακυρωθεί η εν λόγω απόφαση και η εκλογή του κ. Σαββάκη και να ανακηρυχθεί ο ίδιος ως επιτυχών της εκλογικής διαδικασίας.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της ένστασης, η θέση του β’ αντιπροέδρου πρέπει να καταληφθεί με ορισμό και όχι ψηφοφορία, ενώ η εκλογή του κ. Σαββάκη είναι παράνομη, καθώς διεξήχθη αφού είχε ήδη διαγραφεί από την παράταξη Πλαστάρα και ως εκ τούτου δεν ήταν μέλος της «Μαγνησίας 2025».

Ο νόμος αναφέρει ότι ο β’ αντιπρόεδρος θα πρέπει να προέρχεται από τη μειοψηφία και εφόσον ο κ. Σαββάκης είχε διαγραφεί δεν πληρούσε τους όρους και τις προϋποθέσεις, αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα επίσης με το σκεπτικό της ένστασης, η Εφορευτική Επιτροπή κακώς έκανε δεκτή την εν λόγω υποψηφιότητα, ενώ θα έπρεπε να την απορρίψει.

«Παραβιάστηκε ο νόμος», επισήμαιναν χθες οι νομικοί του κ. Πλαστάρα, οι οποίοι επικαλούνταν προς επίρρωση την επιμελητηριακή νομοθεσία, το προεδρικό διάταγμα για την εκλογή της Διοικητικής Επιτροπής και τον Κώδικα Διοικητικής Δικονομίας.

Επισημαίνεται ότι η συνεδρίαση του Επιμελητηρίου Μαγνησίας για την επίμαχη εκλογή εξελίχθηκε τη Δευτέρα σε πεδίο μάχης.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω των διαφωνιών που υπήρχαν για την εκλογική διαδικασία κλήθηκε ακόμη και η Αστυνομία για να επενέβη και να κατευνάσει τα πνεύματα. Υποψήφιοι για την ίδια θέση ήταν οι Άρης Σαββάκης, Τρύφων Πλαστάρας και Δημήτρης Μίχας και η κάλπη ανέδειξε β’ αντιπρόεδρο τον κ. Σαββάκη με 14 ψήφους (ψηφίστηκε από την παράταξη Μπασδάνη), ενώ οι ψήφοι υπέρ του κ. Πλαστάρα ήταν 9 και υπέρ του κ. Μίχα 3.

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΡΟΥΓΚΑ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου