ΤΟΠΙΚΑ

Σχέδιο ασφάλειας νερού καταρτίζει η ΔΕΥΑΜΒ

σχέδιο-ασφάλειας-νερού-καταρτίζει-η-δ-16208

Σχέδιο ασφάλειας νερού καταρτίζει η ΔΕΥΑΜΒ με χρηματοδότηση ύψους 59.495,55 ευρώ, από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης». Στη χθεσινή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου αποφασίστηκαν οι όροι του διαγωνισμού για την ανάδειξη του αναδόχου, ο οποίος έως τέλος του έτους θα πρέπει να έχει παραδώσει το ολοκληρωμένο σχέδιο.

Ουσιαστικά πρόκειται για μία μελέτη στην οποία θα καταγράφεται ολόκληρος ο κύκλος του νερού, από τις πηγές και γεωτρήσεις, στο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ και μέχρι τη βρύση του κάθε νοικοκυριού.

Στο σχέδιο, θα καταγραφούν οι πηγές υδροδότησης, το δίκτυο, οι ενέργειες που πρέπει να ακολουθούνται για την εξασφάλιση, επαρκούς, ποιοτικού και ασφαλούς νερού στους δημότες, ενώ θα προβλέπεται και μνημόνιο ενεργειών σε περίπτωση βλάβης ή έλλειψης νερού. Προβλέπεται ακόμη και τι πρέπει να κάνει κάθε τμήμα της ΔΕΥΑΜΒ, αλλά και πώς θα πρέπει να ενημερώνονται οι δημότες.

Οπως εξήγησε στο διοικητικό συμβούλιο, ο γενικός διευθυντής της ΔΕΥΑΜΒ, Δημήτρης Κουτσιφέλης, το σχέδιο θα οργανώνει με κανόνες τύπου ISO τη λειτουργία των τμημάτων της ΔΕΥΑΜΒ. «Ουσιαστικά το σχέδιο θα οργανώσει ό,τι κάνουμε έως σήμερα ως υπηρεσία», σημείωσε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι η ΔΕΥΑΜΒ διαθέτει σχέδιο ασφαλείας από το 2008, ωστόσο απαιτείται η σύνταξη νέου, δεδομένου ότι έχει αλλάξει η νομοθεσία, η δυναμική της επιχείρησης ενώ έχουν γίνει νέα έργα.

ΕΛ. ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου