ΤΟΠΙΚΑ

Eπείγουσα διακομιδή 24χρονου Βολιώτη που πρόσφατα υποβλήθηκε σε μεταμόσχευση

eπείγουσα-διακομιδή-24χρονου-βολιώτη-πο-161784

Συναγερμός σήμανε χθες στο Νοσοκομείο Βόλου. Νεαρός άνδρας, ηλικίας 24 χρόνων, κρίθηκε σκόπιμο να μεταφερθεί στην Αθήνα. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο νεαρός πρόσφατα υποβλήθηκε σε λεπτή επέμβαση μεταμόσχευσης.

Ολα πήγαιναν κατ’ ευχήν, μέχρι που τον «επισκέφτηκε» ο κορονοϊός. Οι γιατροί προκειμένου να παρακολουθήσουν την πορεία της υγείας του, φοβούμενοι να μην προκληθούν επιπλοκές στον οργανισμό του, ζήτησαν να μεταφερθεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης, όπως και έγινε. Οι γιατροί είχαν πέσει κατά πάνω του, προκειμένου να παράσχουν οποιαδήποτε βοήθεια. Μέριμνά τους να μην επιβαρυνθεί η υγεία του και προκύψουν απρόοπτα που θα θέσουν σε κίνδυνο άλλα ζωτικά όργανα.

Σε αυτό το πλαίσιο οι γιατροί που διαχειρίζονται τα περιστατικά covid βρισκόταν σε συνεννόηση με τους συναδέλφους τους στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Στο συγκεκριμένο νοσηλευτικό ίδρυμα υπάρχει μεγάλη εμπειρία για περιστατικά ασθενών που έχουν υποβληθεί σε μεταμόσχευση και χρήζουν ειδικής προσοχής, καθώς ανήκουν στις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Μετά από συνεννόηση των δύο νοσοκομείων χθες αργά το μεσημέρι στήθηκε επιχείρηση για τη διακομιδή του νεαρού στην Αθήνα. Η σύγχρονη κινητή μονάδα του ΕΚΑΒ από τον Βόλο μετέβη στο Νοσοκομείο. Αφού διευθετήθηκαν όλα τα διαδικαστικά ξεκίνησε η διακομιδή, προκειμένου ο νεαρός άνδρας να μεταφερθεί σε ενισχυμένη μονάδα.

ΒΑΣ. ΚΥΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου