ΤΟΠΙΚΑ

Κ. Αγοραστός: «Επί Σκοτινιώτη δεν κατατέθηκε ποτέ μελέτη για το Μουσείο»

κ-αγοραστός-επί-σκοτινιώτη-δεν-κατατ-161720

«Ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης για την κατασκευή του Μουσείου της Αργούς ήρθε τώρα. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε, γιατί χρηματοδοτούμε το έργο για να υλοποιηθεί. Η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη δεν κατέθεσε ποτέ μελέτη», απάντησε χθες ερωτηθείς σχετικά ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κων. Αγοραστός.

Ο ίδιος απέρριψε στους ισχυρισμούς ότι το έργο θα μπορούσε να γίνει νωρίτερα, όπως προβάλλουν σε δημόσιες τοποθετήσεις τους στελέχη της προηγούμενης δημοτικής αρχής Βόλου. Η πρόσκληση, είπε, για έργα πολιτισμού μέσω ΕΣΠΑ υπάρχει από το 2007, αλλά δεν είχε κατατεθεί καμία πρόταση.

«Δεν έχω τίποτα με τον Πάνο Σκοτινιώτη και είχαμε άριστη συνεργασία στη διάρκεια της θητείας του. Όμως η δημοτική αρχή Σκοτινιώτη δεν κατέθεσε ποτέ μελέτη. Είναι σαφές ότι το ήθελε το έργο, οι προσκλήσεις ήταν ανοιχτές, όμως δεν κατατέθηκε καμία πρόταση. Τώρα που ωρίμασε το έργο και κατατέθηκε η μελέτη από τη σημερινή δημοτική αρχή του κ. Μπέου, το εντάξαμε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας», πρόσθεσε.

«Ποιος ζήτησε να γίνει ένα Μουσείο μέχρι σήμερα; Και ποιος έκανε μια ολοκληρωμένη πρόταση μελέτης;» αναρωτήθηκε.

Διευκρίνισε ακόμη ότι «δεν χάνεται χρηματοδότηση από άλλα έργα στον Βόλο» και ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να συγχέεται η χρηματοδότηση ενός έργου, με άλλες δράσεις.

«Έχασε από κάπου αλλού ο Βόλος;» αναρωτήθηκε, συνεχίζοντας ο κ. Αγοραστός. «Το θέμα είναι πόσο είσαι ώριμος για να μπορέσεις να διεκδικήσεις. Δεν εντάχθηκαν τα περισσότερα μεγάλα έργα πολιτισμού; Δεν θέλανε όλες οι δημοτικές αρχές το Δημοτικό Θέατρο Βόλου; Όλες το θέλανε. Πάντα έλεγαν να το φτιάξουν. Όλες οι δημοτικές αρχές δεν ήθελαν την πλατεία Πανεπιστημίου, τον εκσυγχρονισμό του λιμανιού, τον βιολογικό καθαρισμό στο παραλιακό μέτωπο, την αλλαγή των σωλήνων ύδρευσης που έχει πρόβλημα ο Βόλος; Τώρα ήρθε η ώρα να γίνουν. Δεν μπορούμε να απολογούμαστε, γιατί δεν έγιναν πριν τα έργα. Εμείς πάμε αυτή τη στιγμή να καλύψουμε ό,τι δεν έγινε μέχρι σήμερα, να καλύψουμε το σήμερα και τις αυριανές γενιές», ανέφερε.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου