ΤΟΠΙΚΑ

Ιεροί Ναοί της Μητρόπολης Δημητριάδος πανηγυρίζουν

ιεροί-ναοί-της-μητρόπολης-δημητριάδο-161696

Τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους του Θαυματουργού τιμά η Εκκλησία αύριο Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου. Στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζουν οι κάτωθι Ιεροί Ναοί: Αγίου Χαραλάμπους Αϊδινίου, Αγίου Χαραλάμπους Βελεστίνου και το παρεκκλήσιο του Αγίου Χαραλάμπους στην ενορία Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Αϊδινίου σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Χαρίτωνος Μελεμέ, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Αύριο, ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα μιλήσει.

Στον Ιερό Ναό Αγίου Χαραλάμπους Βελεστίνου σήμερα παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Παμφίλου Κοιλιά, ιεροκήρυκα, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, την οποία θα τελέσει ο αρχιμανδρίτης Επιφάνιος Οικονόμου, ιεροκήρυκας, ο οποίος θα μιλήσει.

Στο Παρεκκλήσιο Αγίου Χαραλάμπους, ενορίας Αγίων Πέτρου και Παύλου Νέας Ιωνίας, σήμερα παραμονή της εορτής, στις 5.30 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Χριστοφόρου Καρδατζή, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα.

Αγρυπνία

Σήμερα Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου θα τελεσθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γερασίμου Βόλου αγρυπνία επί τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους, 8:30 μμ με 12:30 π.μ.

Εορτή Αγίου Βλασίου

Μεθαύριο Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου η Εκκλησία τιμά τη μνήμη του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου και στη Μητρόπολη Δημητριάδος πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός του ομωνύμου χωρίου του Πηλίου.

Αύριο παραμονή της εορτής, στις 6.00 μ.μ. θα τελεστεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός, προεξάρχοντος του αρχιμανδρίτη Δαμασκηνού Κιαμέτη, πρωτοσύγκελου, ο οποίος θα απευθύνει κήρυγμα. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική θεία λειτουργία, ιερουργούντος του αρχιμανδρίτη Σεραφείμ Κοντακτσή, ο οποίος θα μιλήσει.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου