ΤΟΠΙΚΑ

Κτηνιατρείο μέσα στο καταφύγιο δημιουργεί ο Δήμος Βόλου για τα αδέσποτα

κτηνιατρείο-μέσα-στο-καταφύγιο-δημιο-161683

Πλήρως εξοπλισμένο, θα διαθέτει ακόμη μπανιέρα και στεγνωτήριο – Σε εξέλιξη η επέκταση του καταφυγίου με 70 ξύλινα σπιτάκια

Στη δημιουργία για πρώτη φορά κτηνιατρείου, πλήρως εξοπλισμένου, σε χώρο μέσα στο καταφύγιο αδέσποτων στις Γλαφυρές, προχωρά ο Δήμος Βόλου. Η νέα δομή θα στελεχωθεί από κτηνίατρο, ενδεχομένως και δύο που θα παρέχουν ιατρική φροντίδα στα αδέσποτα, χωρίς να απαιτείται μετακίνησή τους από το καταφύγιο προς κτηνιατρεία ιδιωτών και το αντίστροφο.

Σύμφωνα με τον ειδικό σύμβουλο του δημάρχου Βόλου σε θέματα αδέσποτων Μιχάλη Τακόπουλο, κτηνιατρείο προβλέπεται στην άδεια του καταφυγίου, μέχρι σήμερα όμως δεν έχει ποτέ δημιουργηθεί η συγκεκριμένη δομή. Ο δήμος συνεργάζεται με ιδιώτες κτηνίατρους για συγκεκριμένο αριθμό ιατρικών πράξεων και κάθε φορά που ένα αδέσποτο έχει ανάγκη ιατρικής φροντίδας, μεταφέρεται στο ιδιωτικό ιατρείο και από εκεί μετακινείται ξανά πίσω στο καταφύγιο.

«Πλέον, κάθε ιατρική πράξη θα γίνεται μέσα στο καταφύγιο, όπου θα λειτουργεί κτηνιατρείο. Εκεί θα γίνονται στειρώσεις, επεμβάσεις, θεραπείες», σημείωσε ο κ. Τακόπουλος, μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ. Όπως εξηγεί το κτηνιατρείο θα είναι πλήρως εξοπλισμένο με σύγχρονα μηχανήματα, έπιπλα, θα υπάρχει χώρος νοσηλείας, ακόμη μπανιέρα και στεγνωτήριο.

Παράλληλα με τη δημιουργία κτηνιατρείου, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται και οι εργασίες επέκτασης του καταφυγίου, που καθυστέρησαν εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσε η πανδημία του κορονοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Τακόπουλο, στο πλαίσιο της επέκτασης θα περιφραχθεί επιπλέον χώρος και μέσα σε αυτόν θα εγκατασταθούν 70 σπιτάκια, τα οποία θα διαθέτουν αυτόματη ποτίστρα και ταΐστρα. Παράλληλα, θα εξωραϊστούν και οι υπόλοιποι χώροι του καταφυγίου.

Αυτοψία στη Ν. Ιωνία

Σύμφωνα με τον κ. Τακόπουλο, στελέχη της υπηρεσίας προχώρησαν χθες σε νέα αυτοψία στη συνοικία του Αγίου Σπυρίδωνα στη Ν. Ιωνία, με αφορμή διαμαρτυρίες περιοίκων για αγέλη αδέσποτων που επιτίθεται σε πολίτες και μικρά παιδιά.

Όπως τόνισε ο κ. Τακόπουλος, πρόκειται για στειρωμένα και τσιπαρισμένα αδέσποτα, για τα οποία περίοικοι έχουν δημιουργήσει μέχρι και σπιτάκια για τη φιλοξενία τους. Ο ίδιος σημείωσε ότι δεν είναι επιθετικά κι ως εκ τούτου δεν κρίνονται επικίνδυνα για να απομακρυνθούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου