ΤΟΠΙΚΑ

Διακομιδή 14χρονου από τον Βόλο στο Παπαγεωργίου

διακομιδή-14χρονου-από-τον-βόλο-στο-παπα-161248

Το πρώτο δείγμα για ύποπτο κρούσμα ήταν αρνητικό, όμως ο ΕΟΔΥ ζήτησε επανεξέταση – Επτά άτομα σε προληπτική νοσηλεία σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο

Επιχείρηση διακομιδής 14χρονου εφήβου από το Νοσοκομείο του Βόλου στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου ετοιμαζόταν χθες το βράδυ μετά από εντολή του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, προκειμένου να γίνει επανέλεγχος για τον κορονοϊό, σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές.

Ο 14χρονος την περασμένη εβδομάδα είχε νοσηλευτεί σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο, μετά από συμπτωματολογία που παρέπεμπε στον κορονοϊό, όμως το δείγμα που ελήφθη έδειξε ότι είναι αρνητικός στον ιό και το παιδί πήρε εξιτήριο.

Η λοίμωξη του αναπνευστικού όμως δεν υποχώρησε με αποτέλεσμα να μεταβεί εκ νέου στο Νοσοκομείο. Οι αρμόδιοι γιατροί ενημέρωσαν εκ νέου τον ΕΟΔΥ και έλαβαν την εντολή το παιδί να διακομιστεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη για να υποβληθεί σε δεύτερο έλεγχο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες.

Χθες το βράδυ ειδοποιήθηκε σχετικά ο τομέας του ΕΚΑΒ Βόλου προκειμένου να ετοιμαστεί η κινητή μονάδα με το πλήρωμα διασωστών, το οποίο ακολουθώντας τις οδηγίες που έχουν δοθεί και φέροντας τον απαραίτητο εξοπλισμό και όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας, θα μετέβαινε στο Νοσοκομείο για να παραλάβει τον νεαρό έφηβο.

Επτά άτομα σε θαλάμους αρνητικής πίεσης

Επί ποδός βρίσκονται στο Νοσοκομείο Βόλου γιατροί, νοσηλευτές και διοίκηση, αναμένοντας τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας για επτά συνολικά άτομα, τα οποία νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο με συμπτωματολογία που πιθανότατα να παραπέμπει σε ύποπτο κρούσμα κορονοϊού.

Από το Σάββατο νοσηλεύονται περιμένοντας τα αποτελέσματα 22χρονος και 46χρονος. Χθες εισήχθησαν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης επίσης γυναίκα 66 ετών, 80χρονος, 67χρονος, 26χρονος και 75χρονος.

Ολοι τους μετέβησαν αρχικά για εξέταση στα ΤΕΠ αλλά σε συνεννόηση με τον ΕΟΔΥ ελήφθησαν επιχρίσματα και μεταφέρθηκαν σε θαλάμους αρνητικής πίεσης προληπτικά μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα.

Δεύτερο θετικό κρούσμα στη Λάρισα

Ενα ακόμη θετικό κρούσμα κορονοϊού διαγνώστηκε χθες στη Λάρισα. Πρόκειται για άνδρα ηλικίας περίπου 50 ετών ο οποίος είχε ταξιδέψει στο εξωτερικό. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν σε ιδιωτικό εργαστήριο ο 50χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Αναμένεται να γίνει εισαγωγή του στη μονάδα λοιμωδών του ΠΓΝΛ. Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα δείγματα που εξετάστηκαν ήταν αρνητικά.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου