ΤΟΠΙΚΑ

Μαραβέγιας: Με ενότητα, πειθαρχία, υπομονή η Ελλάδα θα ξεπεράσει την κρίση του κορονοϊού

μαραβέγιας-με-ενότητα-πειθαρχία-υπομ-160818

Αισιόδοξο μήνυμα ότι με ενότητα, πειθαρχία και υπομονή, η Ελλάδα θα ξεπεράσει την σοβαρή κρίση του κορονοϊού, στέλνει με δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας. Εξάροντας τους χειρισμούς της κυβέρνησης για τον περιορισμό της εξάπλωσης του ιού, τη στήριξη της οικονομίας και της κοινωνικής συνοχής, ο κ. Μαραβέγιας, με τη δήλωσή του, διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι οι «θυσίες» θα πιάσουν τόπο.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαραβέγια:

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι συνθήκες της περιόδου που διανύουμε είναι πρωτόγνωρες για όλους. Ο ελληνικός λαός δοκιμάζεται από την πανδημία του κορονοϊού, η οποία έχει ανατρέψει την καθημερινή ζωή και απειλεί να προκαλέσει μια τεράστια κρίση παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει, επίσης, καμία αμφιβολία ότι η ελληνική κυβέρνηση, σε αντίθεση με άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, κινήθηκε ταχύτατα, λαμβάνοντας δύσκολα μέτρα για όλους μας, αλλά αναγκαία για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ενωτικό τρόπο κατάφερε να περάσει το μήνυμα ότι σε αυτή την υπόθεση δεν χωρούν κομματικές αντιπαραθέσεις και ανταγωνισμοί. Η στάση της αντιπολίτευσης αποδεικνύει ότι κατανοεί απόλυτα την ανάγκη πολιτικής συναίνεσης για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Δεν υπάρχει, τέλος, αμφιβολία ότι η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών ανταποκρίνεται στα μέτρα της κυβέρνησης με ωριμότητα και υπευθυνότητα. Αντιλαμβανόμενοι πλήρως τον κίνδυνο εξάπλωσης του κορονοϊού, οι Έλληνες δεν διστάζουν να αλλάξουν τις ζωές τους και να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, συμβάλλοντας έτσι στην εθνική προσπάθεια. Στην προσπάθεια της κυβέρνησης και, κυρίως, στην προσπάθεια των ανθρώπων που στελεχώνουν το Εθνικό Σύστημα Υγείας – γιατρών και νοσηλευτών – να βγούμε ως χώρα από αυτή την περιπέτεια με όσο τον δυνατόν λιγότερες απώλειες. Η ανάσχεση της αύξησης του αριθμού των κρουσμάτων, που παρατηρείται τα τελευταία 24ωρα, καταδεικνύει ότι οι θυσίες πιάνουν τόπο.

Ο ελληνικός λαός θα πρέπει να είναι σίγουρος ότι η κυβέρνηση, με τους ειδικούς επιστήμονες, κάνουν το καλύτερο δυνατόν για να ελαχιστοποιήσουν το ανθρώπινο, το κοινωνικό και το οικονομικό κόστος. Τα αρμόδια υπουργεία έχουν λάβει σειρά πρωτοβουλιών προκειμένου να αμβλυνθούν οι σημαντικές συνέπειες της εξάπλωσης του κορονοϊού στην πραγματική οικονομία και να διατηρηθεί η κοινωνική συνοχή. Οι αποφάσεις του Eurogroup ενισχύουν τις πρωτοβουλίες αυτές, καθώς καλύπτουν απόλυτα τις ελληνικές θέσεις και προτεραιότητες.

Σε κάθε περίπτωση, όμως, αυτό που προέχει είναι να περιοριστεί η μετάδοση του ιού. Είναι ένα στοίχημα που μπορούμε να κερδίσουμε αν συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στους περιορισμούς για όσο χρειαστεί, με υπομονή και σοβαρότητα, επενδύοντας στην υγεία και στο μέλλον. «Μένουμε σπίτι», λοιπόν, για να βγούμε από αυτή την περιπέτεια ακόμη πιο δυνατοί».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου