ΤΟΠΙΚΑ

Ορκίζεται στις 29 Αυγούστου η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας

ορκίζεται-στις-29-αυγούστου-η-νέα-περιφε-160784

Στις 29 Αυγούστου σε ειδική τελετή που θα πραγματοποιηθεί στις 8:30 το βράδυ, στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας, πρόκειται να ορκιστεί η νέα περιφερειακή αρχή Θεσσαλίας, που αναλαμβάνει καθήκοντα από 1η Σεπτεμβρίου.

Στο τιμόνι της περιφέρειας Θεσσαλίας, παραμένει ο κ. Κώστας Αγοραστός, που θα κληθεί να συνεχίσει το έργο του για τη νέα πενταετία που ξεκινά.

Μετά την ορκωμοσία της νέας περιφερειακής αρχής, θα ακολουθήσει η συγκρότηση σε σώμα του νέου περιφερειακού συμβουλίου.

Η συγκρότηση του περιφερειακού συμβουλίου σε σώμα γίνεται µε την εκλογή του προεδρείου του, το οποίο αποτελείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος προέρχεται από την πλειοψηφία, τον Αντιπρόεδρο και το Γραμματέα, οι οποίοι προέρχονται από τη μειοψηφία. Η διάρκεια της θητείας του προεδρείου είναι δυόμιση έτη.

Η εκλογή των µελών του προεδρείου του περιφερειακού συμβουλίου, θα γίνει την Κυριακή 7 Σεπτεμβρίου. Στην ίδια συνεδρίαση θα εκλεγεί η Οικονομική Επιτροπή που θα αποτελείται από πέντε μέλη της πλειοψηφίας και τρία των μειοψηφιών.

Θα συγκροτηθούν και θα λειτουργήσουν επίσης άλλες δύο επιτροπές, μία για το περιβάλλον και μία ακόμη με αρμοδιότητες για τον τουρισμό, αθλητισμό, πολιτισμό και πρόνοια, που θα έχουν πενταμελή σύνθεση, ενώ θα οριστούν έξι θεματικοί αντιπεριφερειάρχες.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου