ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας

ετοιμάζονται-για-κινητοποιήσεις-οι-κ-160288

Ετοιμοι για δυναμικές κινητοποιήσεις δηλώνουν οι κτηνοτρόφοι της Μαγνησίας, μετά το ζήτημα που προέκυψε με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, τις οποίες κάποιοι έλαβαν και κάποιοι όχι.

Για τις 22 Αυγούστου, η Ομοσπονδία Κτηνοτροφικών Συλλόγων της Περιφέρειας Θεσσαλίας έχει συγκαλέσει έκτακτη γενική συνέλευση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για την «απάντηση» που θα δώσει ο κτηνοτροφικός κόσμος.

Το ραντεβού έχει οριστεί στις 11 το πρωί, στο «Εμμανουήλειο Πνευματικό Κέντρο». Η Ομοσπονδία καλεί όλους τους κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας να συμμετέχουν στην Γ.Σ. προκειμένου να παρθούν αποφάσεις, για τις δυσάρεστες εξελίξεις στον κλάδο τους. Μάλιστα σε σχετική ανακοίνωση τονίζουν χαρακτηριστικά: «Μετά τις πρόσφατες εξελίξεις που είχαμε λόγω των κακών πληρωμών στην εξισωτική από τραγικές και ανεύθυνες αποφάσεις των υπευθύνων στο θέμα των βοσκοτόπων οι οποίες θα αποτελέσουν στην πορεία το τέλος της κτηνοτροφίας. Επιβάλλεται να δώσετε το παρών σε αυτή τη γενική συνέλευση, διότι τα περιθώρια έχουν τελειώσει. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να πολεμήσουμε αν χρειαστεί για την επιβίωσή μας».

Οι κτηνοτρόφοι έχουν καλέσει τους πολιτικούς άρχοντες της Θεσσαλίας, να παραστούν στην έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας επισημαίνοντας ότι θα παρθούν σημαντικές αποφάσεις για κινητοποιήσεις.

Τέλος ορισμένοι κτηνοτρόφοι έχουν έρθει ήδη σε επαφή με τον Εισαγγελέα προκειμένου να τον ενημερώσουν σχετικά με το θέμα της εξισωτικής αλλά και το πρόβλημα που προέκυψε με τους βοσκότοπους.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου