ΤΟΠΙΚΑ

Αυλαία κυνηγετικής περιόδου την Τετάρτη

αυλαία-κυνηγετικής-περιόδου-την-τετά-160270

Ετοιμοι για τις πρώτες τουφεκιές οι κυνηγοί της Μαγνησίας. Την Τετάρτη 20 Αυγούστου ξεκινά η κυνηγετική περίοδος η οποία θα διαρκέσει έως τις 28 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με τη Ρυθμιστική Κανονιστική Διάταξης Θήρας από το Δασαρχείο Βόλου, η περίοδος ανοίγει με το κυνήγι του αγριοκούνελου και των πουλιών, ενώ του αγριόχοιρου θα ξεκινήσει στις 15 Σεπτεμβρίου.

Βάσει της ρυθμιστικής κανονιστικής διάταξης θήρας του Δασαρχείου Βόλου για τη φετινή περίοδο, απαγορεύεται το κυνήγι της Νησιώτικης Πέρδικας, Μπεκάτσας στο καρτέρι, το πρωί και το βράδυ, του νεαρού αγριόχοιρου, όσο αυτό φέρει τις χαρακτηριστικές ραβδώσεις στο σώμα του, καθώς και των χοιρομητέρων.

Περιορίζεται η χρησιμοποίηση σκύλων δίωξης για άσκηση κυνηγίου, από 15 – 9 – 2014 μέχρι 20 – 1 – 2015 σε τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη, Σάββατο και Κυριακή), δηλαδή μόνο τις ημέρες που επιτρέπεται αντιστοίχως το κυνήγι του Λαγού και του Αγριόχοιρου.

Για όσα είδη πουλιών που δεν αναφέρονται στον πίνακα της Κανονιστικής Απόφασης, απαγορεύεται το κυνήγι τους. Απαγορεύεται το κυνήγι και η εκπαίδευση των σκύλων, στα μόνιμα καταφύγια άγριας ζωής και στα καταφύγια άγριας ζωής ορισμένου χρόνου, στα εκτροφεία θηραμάτων, σε θαλάσσια ζώνη πλάτους τριακοσίων μέτρων από την ακτή, στους αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους και μνημεία, χωρίς προηγούμενη άδεια του Υπουργείου Πολιτισμού. Απαγορεύεται η αγοραπωλησία όλων των ειδών θηραμάτων, εκτός εκείνων τα οποία προέρχονται από εκτροφεία (δημόσια ή ιδιωτικά).

Επίσης, απαγορεύεται το κυνήγι παντός θηράματος σε απόσταση 1.000 μέτρων περιμετρικά της Β’ Βιομηχανικής Περιοχής Βόλου και στις περιοχές Αγ. Στέφανος, Σωρός, Κριθαριά, Αγ. Γεώργιος Κυνηγών, Μαμιδάκης. Συγκεκριμένα η απαγόρευση αρχίζει από τη διασταύρωση της Εθνικής οδού Βόλου – Αθηνών με την οδό Δουλκέρογλου στις Αλυκές, ακολουθεί την Εθνική οδό προς την Ν. Αγχίαλο μέχρι και των αποθηκών καυσίμων Αεροπορίας στο Μαμιδάκη, γύρω από τη μονάδα της 9ης Μοίρας Σταθμού Ελέγχου Προειδοποίησης, που εδρεύει στην θέση «Πλιασίδι» Πηλίου και στη λίμνη Κάρλα.

Στο μεταξύ, βάσει της ρυθμιστικής κανονιστικής διάταξης θήρας του Δασαρχείου Βόλου επιτρέπεται το κυνήγι σε συγκεκριμένα είδη στις παρακάτω ημερομηνίες.

Του αγριόχοιρου από 15 – 9 – 2014 μέχρι 20 – 1 – 2015, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή) με σκύλο δίωξης, σε ομάδα μέχρι δέκα κυνηγών, με δικαίωμα Θήρευσης μέχρι τεσσάρων αγριόχοιρων κατά ομάδα και ημερήσια έξοδο.

Του λαγού από 15 – 9 – 2014 μέχρι 10 – 1 – 2015, τρεις ημέρες την εβδομάδα (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή) με σκύλο δίωξης, με δικαίωμα θήρευσης μέχρι ένα λαγό ανά ημερήσια έξοδο.

Επιτρέπεται το κυνήγι της αλεπούς και του Πετροκούναβου από 15 – 9 – 2014 μέχρι 20 – 1 – 2015 με τη χρησιμοποίηση κυνηγετικού όπλου και σκύλου δίωξης και από 21 – 1 – 2015 μέχρι 28 – 2 – 2015 χωρίς σκύλο δίωξης. Διευκρινίζεται ότι η χρησιμοποίηση σκύλου δίωξης για το κυνήγι της αλεπούς και Πετροκούναβου θα επιτρέπεται τρεις ημέρες την εβδομάδα, (Τετάρτη – Σάββατο – Κυριακή).

Οι παραβάτες τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 287 του Ν.Δ. 86/69 του Δασικού Κώδικα, της αριθμ. 414985/29 – 11 – 85 Απόφασης Υπουργών Γεωργίας και Οικονομίας, του άρθρου 459 του Ποινικού Κώδικα, και λοιπών σχετικών διατάξεων.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου