ΤΟΠΙΚΑ

Στο Πανεπιστημιακό ο 22χρονος, πρώτο κρούσμα κορονοϊού στον Βόλο

στο-πανεπιστημιακό-ο-22χρονος-πρώτο-κρο-160234

Παρουσιάζει ήπια συμπτωματολογία, διακομίστηκε ήδη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας – Αρνητικά άλλα τέσσερα δείγματα, αναμένονται απαντήσεις για επιπλέον πέντε άτομα, που νοσηλεύονται σε θαλάμους αρνητικής πίεσης στο Αχιλλοπούλειο

Στον χάρτη των περιοχών, τις οποίες χτύπησε ο κορονοϊός, μπήκε από χθες ο Βόλος. Το πρώτο θετικό κρούσμα κορονοϊού στον Βόλο καταγράφηκε σε 22χρονο, που είχε επιστρέψει πρόσφατα από τη Μεγάλη Βρετανία και από το περασμένο Σάββατο νοσηλευόταν σε θάλαμο αρνητικής πίεσης στο Νοσοκομείο Βόλου με συμπτώματα που παρέπεμπαν στον ιό.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που διενεργήθηκαν και οι απαντήσεις ανακοινώθηκαν χθες (με σχετική καθυστέρηση λόγω της έλλειψης αντιδραστηρίων) αργά το απόγευμα στο Αχιλλοπούλειο, ο 22χρονος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κλινική του εικόνα είναι καλή, ωστόσο μετά από συνεννόηση των γιατρών του Αχιλλοπουλείου με τον ΕΟΔΥ αποφάσισαν να γίνει η διακομιδή του 22χρονου στη μονάδα λοιμωδών του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας.

Η επιβεβαίωση του πρώτου θετικού δείγματος έχει σημάνει «κόκκινο συναγερμό» στο Νοσοκομείο Βόλου. Γιατροί και νοσηλευτές έχουν τεθεί σε επιφυλακή.

«Δεν πρέπει να πανικοβαλλόμαστε, σκεφτείτε ότι όλο το προσωπικό της πρώτης γραμμής έχει εκπαιδευτεί και με αυτοθυσία προσφέρει τις υπηρεσίες του με τον κίνδυνο πρώτο να νοσήσει και αν γίνει αυτό σε μεγάλο ποσοστό θα υπάρξει τεράστιο κενό στο ήδη αποδεκατισμένο ΕΣΥ. Ομως πρέπει να βοηθήσουν όλοι σκεπτόμενοι λογικά και να ενημερώνονται συνεχώς για τις εξελίξεις για να προφυλάξουμε το νοσοκομείο από άσκοπες και περιττές διαδικασίες για το αυτονόητο», επισήμανε με αφορμή την εμφάνιση του πρώτου θετικού κρούσματος στον Βόλο γιατρός της Παθολογικής Κλινικής ο οποίος μαζί με άλλους συναδέλφους του βρίσκονται αυτές τις μέρες στην πρώτη γραμμή.

Αρνητικά τα υπόλοιπα τέσσερα δείγματα

Να σημειωθεί πως τα υπόλοιπα τέσσερα δείγματα για τα οποία αναμένονταν απαντήσεις από το περασμένο Σάββατο εξετάστηκαν και είναι αρνητικά. Οι τέσσερις άνθρωποι που βρέθηκαν αρνητικοί έχουν ήδη μεταφερθεί σε απλούς θαλάμους της Παθολογικής Κλινικής προκειμένου να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους αφού έχουν διαγνωστεί με λοίμωξη του αναπνευστικού.

Χθες ωστόσο εστάλησαν άλλα τρία δείγματα προς εξέταση, ενώ στον θάλαμο αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται προληπτικά μέχρι να εκδοθούν τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων συνολικά πέντε άτομα. Πρόκειται για τρεις άντρες άνω των 65 και γυναίκα, από τους οποίους ελήφθησαν δείγματα τα οποία θα αποσταλούν σήμερα προς εξέταση.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου