ΤΟΠΙΚΑ

Στηρίζουν τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους οι Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας

στηρίζουν-τους-αγρότες-και-τους-κτηνο-159974

Οι Συνεργαζόμενες Συνταξιουχικές Οργανώσεις Μαγνησίας, στηρίζουν τις αποφάσεις για τις κινητοποιήσεις των αγροτών της Μαγνησίας και εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων που βρίσκονται στα μπλόκα της Θεσσαλίας και σε άλλες αγροτικές περιοχές της χώρας.

Ανταποκρινόμενοί στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας καλούν τους συνταξιούχους της Μαγνησίας να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση στο μπλόκο του Ριζόμυλου την Πέμπτη 10/2/2022 στις 6:00 το απόγευμα (αναχώρηση του λεωφορείου για την συγκέντρωση στις 5:00 μ.μ. από το Δημαρχείο Βόλου).

Αναλυτικά η ανακοίνωση των συνταξιούχων:

«Στέλνουμε αγωνιστικό χαιρετισμό και δηλώνουμε αποφασιστικά ότι οι αγρότες δεν είναι μόνοι τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας.

Τα προβλήματα μας είναι κοινά και από κοινού θα σταματήσουμε τις κυβερνητικές βάρβαρες πολιτικές και θα αποτρέψουμε την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων που χτυπούν βάναυσα το λαϊκό εισόδημα.

Οι αγρότες αγωνιούν και παλεύουν για να ζήσουν στον τόπο τους με αξιοπρέπεια και να μπορούν να καλλιεργούν τα χωράφια τους.

Τα αιτήματά τους αφορούν όλο τον λαό που θέλει να έχει φτηνά και ποιοτικά προϊόντα για την διατροφή του. Είναι δίκαια αιτήματα και πρέπει να ικανοποιηθούν τώρα:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής.
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές.
  • Μείωση της τιμής του αγροτικού ρεύματος, κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής.
  • Επιδότηση των ζωοτροφών και του κόστους στα μέσα και εφόδια.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια και σε βασικά είδη για την ικανοποίηση αναγκών της λαϊκής οικογένειας.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής, καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100%.
  • Κατώτερες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής και θα διασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.
  • Αποδεικνύεται ότι είναι μονόδρομος ένα αγροτικό κίνημα μαζικό και δυνατό σε συμμαχία με τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους συνταξιούχους και τα άλλα λαϊκά στρώματα για να έχουμε αγώνες με αποτελέσματα και προοπτική.»

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου