ΤΟΠΙΚΑ

«Φαρμάκι» η βενζίνη στην κορύφωση της τουριστικής σεζόν

φαρμάκι-η-βενζίνη-στην-κορύφωση-της-159844

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψαν το τελευταίο διάστημα οι τιμές των καυσίμων στη Μαγνησία, κατάσταση που αποδίδεται σύμφωνα με τους πρατηριούχους στην αύξηση των διεθνών τιμών και των τιμών στα διυλιστήρια. Βέβαια οι καταναλωτές ακόμη και για τα κοντινά τους μπάνια καλούνται να βάλουν βαθιά το χέρι στη τσέπη για να γεμίσουν το ρεζερβουάρ του αυτοκινήτου τους, στην «καρδιά» της τουριστικής σεζόν.

Ρεπορτάζ: ΑΘΗΝΑ ΤΣΙΡΓΗ

Ειδικότερα στη Μαγνησία η τιμή της αμόλυβδης χτυπά «κόκκινο». Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, η φθηνότερη τιμή στη Μαγνησία εντοπίζεται σε πρατήριο καυσίμων του Βόλου και ξεκινάει από το 1,61 ευρώ το λίτρο ενώ η ακριβότερη εντοπίζεται σε πρατήριο καυσίμων στην Αλόννησο και «αγγίζει» το 1,89 ευρώ!

Οι πρατηριούχοι, φαίνεται ότι ποντάρουν στην αυξημένη τουριστική κίνηση, προκειμένου να δουν τα ταμεία τους να γεμίζουν. Ετσι ως προς αυτή την κατεύθυνση διατηρούν τις τιμές των καυσίμων σταθερά σε ανοδική πορεία.

Ο «χάρτης» τιμών αμόλυβδης στη Μαγνησία

Σύμφωνα με τα χθεσινά στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, από τα πρατήρια που έχουν καταχωρήσει τις τιμές των καυσίμων τους, προκύπτουν ανά περιοχή οι εξής αυξομειώσεις στις τιμές:

Σε ολόκληρη τη Μαγνησία η φθηνότερη βενζίνη εντοπίζεται σε πρατήριο καυσίμων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου και ξεκινάει από 1,61 ευρώ το λίτρο ενώ η ακριβότερη αμόλυβδη στο Βόλο φτάνει το 1,74 ευρώ το λίτρο.

Στο Δήμο Ρήγα Φεραίου η αμόλυβδη ξεκινάει από 1,65 και φτάνει το 1,69 ευρώ το λίτρο. Στο Δήμο Αλμυρού η τιμή της αμόλυβδης ξεκινάει από 1,67 ευρώ το λίτρο και φτάνει μέχρι το 1,74 ευρώ το λίτρο. Στο Πήλιο ξεκινάει από 1,72 ευρώ και φτάνει μέχρι 1,73 ευρώ το λίτρο.

Τα «σκήπτρα» της ακρίβειας στα καύσιμα φαίνεται πως κρατούν τα νησιά των Βορείων Σποράδων. Ενδεικτικό της κατάστασης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων είναι ότι στη Σκιάθο η αμόλυβδη ξεκινάει από 1,85 ευρώ το λίτρο και «αγγίζει» το 1,88 ευρώ το λίτρο.

Η ακριβότερη βενζίνη στη Μαγνησία φαίνεται ότι βρίσκεται στην Αλόννησο. Στο νησί η φθηνότερη βενζίνη ξεκινάει από 1,87 ευρώ το λίτρο και η ακριβότερη φτάνει το 1,89 ευρώ το λίτρο.

Οπως προκύπτει από τα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων, όσο απομακρύνεται κάποιος από το Βόλο τόσο ακριβότερα θα πληρώσει τα καύσιμα κίνησης για το όχημά του.

Τέλος σύμφωνα με τους πρατηριούχους τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου αναμένεται μείωση στην τιμή της βενζίνης γύρω στα 3-4 λεπτά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου