ΤΟΠΙΚΑ

Πάμπλουτοι, αλλά δύστροποι

πάμπλουτοι-αλλά-δύστροποι-15980

Τουρίστες υψηλών απαιτήσεων, με ακριβά γούστα, δύστροποι, αλλά και ικανοί να ικανοποιήσουν με δεσμίδες χαρτονομισμάτων κάθε επιθυμία τους… Με αυτό το προφίλ εμφανίστηκαν σε πολυτελές ξενοδοχείο της Ζαγοράς, οι δύο συνεργοί της σχεδιαζόμενης απόδρασης του βαρυποινίτη Παναγιώτη Βλαστού από τις φυλακές Τρικάλων, που δεν ήταν παρά ένας τσαντάκιας ο πρώτος και ένα πρεζόνι ο δεύτερος.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Σαμακοβλή

Το Πήλιο επέλεξαν οι δύο άντρες –άγνωστο προς το παρόν για ποιους λόγους- ένας Ελληνας και ένας Αλβανός, τακτοποίησαν τις τελευταίες λεπτομέρειες του μεγάλου σχεδίου να φυγαδεύσουν τον κακοποιό. Η επιλογή του χλιδάτου καταλύματος στη Ζαγορά δεν ήταν τυχαία. Ούτε το γεγονός ότι ζήτησαν τη σουίτα, καθώς και πλουσιοπάροχο σπα. Ηθελαν να δείξουν ότι φυσούσαν το παραδάκι…, προετοιμάζοντας το έδαφος για το ελικόπτερο που ετοιμάζονταν να ζητήσουν προς ενοικίαση.

Στο ξενοδοχείο αστέρων έφτασαν με ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο. Εκλεισαν τις σουίτες διαμονής τους με πλαστή ταυτότητα, την οποία επέδειξε στον ξενοδόχο ο έλληνας και με τις αστυνομικές αρχές να ερευνούν την τυχόν εμπλοκή του προσώπου τα στοιχεία του οποίου χρησιμοποιήθηκαν ως «βιτρίνα». Τα στοιχεία της πλαστής ταυτότητας ανήκουν σε ειδικό φρουρό της Αθήνας.

Αφίχθησαν στη Ζαγορά ξημερώματα του Σαββάτου και σταμάτησαν στην ξενοδοχειακή μονάδα, πάνω στον κεντρικό δρόμο της συνοικίας του Αγίου Γεωργίου, προσποιούμενοι ότι είχαν χάσει δρόμο και χρειάζονταν να διανυκτερεύσουν. Το πρωί αναχώρησαν με το ενοικιαζόμενο αυτοκίνητο και επέστρεψαν το βράδυ του Σαββάτου στο ξενοδοχείο, αυτή τη φορά συνοδευόμενες από δύο γυναίκες. Σύμφωνα με τις έρευνες, φαίνεται τα δύο «ζευγάρια» επέστρεψαν από την Αθήνα με ταξί, όπου εγκατέλειψαν πιθανότατα το νοικιασμένο όχημα. Στην πρωτεύουσα συναντήθηκαν με τις δύο γυναίκες, αλλοδαπές, και επέστρεψαν στο ορεινό θέρετρο του Πηλίου, ζητώντας να τους ανάψουν το τζάκι και να τους στείλουν ακριβό κρασί στις σουίτες τους.

Δεν τους άρεσε το χιόνι…

Χρειαζόταν και άρωμα γυναίκας, ώστε η απαίτησή τους να μετακινηθούν από αέρος σε Χιονοδρομικό Κέντρο, με καλύτερο χιόνι, να γίνει πιο πιστευτή. Το πρωί της Κυριακής, οι τέσσερις μετά το πλούσιο πρωινό τους, αλλά και τη χαλάρωσή τους στο σπα, ανέφεραν στη ρεσεψιόν ότι μεταβαίνουν στο Χιονοδρομικό Κέντρο Πηλίου για σκι.

Επέστρεψαν, όμως, λέγοντας ότι το χιόνι στις πίστες δεν τους ικανοποίησε. Ο δε Έλληνας εμφανίστηκε εξαγριωμένος για την «κακή ποιότητα» χιονιού στην κορυφή του Πηλίου και ιδιαίτερα ενοχλημένος που χάλασε το σαββατοκύριακό του. Τότε σκέφτηκαν να …πεταχτούν μέχρι το Καϊμακτσαλάν. Ζήτησαν να νοικιάσουν ελικόπτερο και θα πλήρωναν για να απολαύσουν τα σλάλομ… στις πίστες του Χιονοδρομικού στο Καϊμακτσαλάν όσο-όσο, όπως είπαν. Οι δεσμίδες με τα χιλιάδες ευρώ που επιδείκνυαν, ήταν η επιβεβαίωση ότι ήταν σε θέση να ανταποκριθούν με μετρητό στην ακριβή απαίτησή τους.

Μετά το αίτημά τους προς εταιρεία της Αθήνας για ενοικίαση ελικοπτέρου, ακολούθησε επιβεβαίωση των στοιχείων τους, αλλά και της οικονομικής τους άνεσης με το ξενοδοχείο της Τσαγκαράδας.

Τα δύο ανέμελα… ζευγάρια μεταφέρθηκαν στο γήπεδο της Ζαγοράς, σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, το οποίο τακτοποιήθηκε σύντομα, ώστε οι «πλούσιοι» πελάτες να μη χάσουν το φως του ήλιου για το σκι τους.

Στο γήπεδο βρέθηκαν και κάτοικοι της Ζαγοράς, μετά τη μεγάλη συζήτηση σε όλη την περιοχή για τους ζάμπλουτους που φιλοξενούσαν, και οι οποίοι είδαν από κοντά την επιβίβαση των τεσσάρων στο ελικόπτερο, αλλά και την απογείωσή του.

Στα ίχνη των δύο γυναικών

Κοντά στα ίχνη των δύο γυναικών, οι οποίες συνέχιζαν χθες να αναζητούνται, φαίνεται ότι βρίσκονται οι αστυνομικές έρευνες, μετά τη σημαντική συμβολή στη συγκέντρωση στοιχείων από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας μέσω μιας εκτεταμένης επιχείρησης, που στήθηκε από την πρώτη στιγμή, ώστε να συγκεντρωθεί κάθε μαρτυρία, αλλά και μαγνητοσκοπημένες κινήσεις των δραστών.

Στην Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας ανέλαβαν το κομμάτι «Ζαγορά», συγκεντρώνοντας όλα τα στοιχεία που έδεσαν το παζλ των κινήσεων των συνεργών της απόδρασης του βαρυποινίτη, σε ό,τι αφορά το πέρασμά τους από το Πήλιο. Οι δύο αλλοδαπές γυναίκες, πάντως, όπως τα στοιχεία δείχνουν είναι επαγγελματίες συνοδοί, τις οποίες δεν επέλεξαν τυχαία ο 31χρονος έλληνας, ο οποίος είχε συλληφθεί πριν από δύο χρόνια για αρπαγές τσαντών στη Θεσσαλονίκη και ο 32χρονος Αλβανός συνεργός του που είχε συλληφθεί για υπόθεση ναρκωτικών.

Οι δράστες της απαγωγής εμφάνισαν στο ξενοδοχείο όπου διέμειναν δεσμίδες των 10.000 ευρώ και οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. έχουν ήδη ζητήσει ορισμένα από τα χαρτονομίσματα προκειμένου να διαπιστωθεί αν πρόκειται για τμήμα από τα λύτρα που δόθηκαν για την απελευθέρωση του εφοπλιστή κ. Περικλή Παναγόπουλου που είχε γίνει στόχος της ομάδας Βλαστού το 2009. Παράλληλα ερευνάται αν τα χρήματα αυτά προέρχονται από άλλη ληστεία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου