ΤΟΠΙΚΑ

Αγωνιστικό ραντεβού στο μπλόκο Ριζομύλου

αγωνιστικό-ραντεβού-στο-μπλόκο-ριζομ-159539

Για έκτη μέρα, χθες, οι αγρότες παρέμειναν στο μπλόκο του Ριζομύλου σχεδιάζοντας μάλιστα την ενίσχυσή του με νέες δυνάμεις. Και με επιπλέον δράσεις, όπως η μηχανοκίνητη πορεία που προγραμματίζουν την ερχόμενη Δευτέρα στο κέντρο του Βόλου, αλλά και η σημερινή συγκέντρωση στο μπλόκο, στην οποία έχουν κληθεί να παραβρεθούν οι τοπικοί φορείς για να εκφράσουν τη στήριξή τους στις αγροτικές κινητοποιήσεις.

Συνδικάτα και σύλλογοι με ταξικό πρόσημο, καθώς επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα Μαγνησίας της ΑΔΕΔΥ έχουν ήδη ανακοινώσει ότι σήμερα στις 6 το απόγευμα θα μεταβούν στο μπλόκο του Ριζομύλου.

Για την διευκόλυνση μετακίνησης μάλιστα θα υπάρχει λεωφορείο στις 17:00 στο δημαρχείο του Βόλου.

Οι συνταξιουχικές οργανώσεις Μαγνησίας, το συνδικάτο εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας, ο σύλλογος καθαριστριών και καθαριστών, το συνδικάτο Μετάλλου «Μήτσος Παπαρήγας» με ανακοινώσεις τους καλούν στη σημερινή συγκέντρωση. Το NT ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στέκεται στο πλευρό των αγροτών.

Σημειώνεται ότι ολοένα και περισσότερες περιοχές μπαίνουν στον χάρτη των αγροτικών κινητοποιήσεων. Τις επόμενες ημέρες, οι αγρότες, προγραμματίζουν, να βγουν στο δρόμο και σε νέες περιοχές, όπως οι Σέρρες και η Κρήτη.

Αγροτικό μπλόκο στήθηκε επίσης στην Ελασσόνα, ενώ καθημερινά ενισχύεται με αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο της Νίκαιας στο οποίο συμμετέχουν οι αγρότες της Λάρισας, των Φαρσάλων, της Καρδίτσας και των Τρικάλων.

«Ο υπουργός άλλαξε, αλλά σκοπός είναι να αλλάξει η πολιτική», είπε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Μαγνησίας Θοδωρής Γεωργαδάκης.

«Οι τιμές των προϊόντων δεν καλύπτουν τις ανατιμήσεις σε όλα όσα χρειαζόμαστε για να παράγουμε. Ένα κουτί φυτοφάρμακα κόστιζε 40 και τώρα έχει πάει 150 ευρώ. Στα ελαιοδίχτυα διπλασιάστηκε η τιμή, τα καύσιμα ακρίβυναν», συμπλήρωσε.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου