ΤΟΠΙΚΑ

Νέος χώρος για λιλιπούτειους δημότες στην Αγριά

νέος-χώρος-για-λιλιπούτειους-δημότες-159509

Την 42η κατά σειρά παιδική χαρά στον Βόλο και τρίτη στην περιοχή της Αγριάς εγκαινίασε χθες το πρωί ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος, δίδοντάς την επίσημα σε χρήση στους λιλιπούτειους δημότες της συνοικίας Προσφυγικών, προκειμένου να μπορούν να χαίρονται ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι.

Η νέα διπλή παιδική χαρά για νήπια και παιδιά, που κατασκευάστηκε στην περιοχή Προσφυγικά στην Αγριά, έγινε με πόρους του ΕΣΠΑ, μετά από πρόταση που κατέθεσε ο Δήμος Βόλου και αποτελεί μέρος του έργου που αφορά στη διαμόρφωση συνολικά της πλατείας. Η νέα πλατεία είναι προσβάσιμη με πεζοδρόμους που καταλήγουν στην οδό Ματσάγγου, έχει πρόσωπο και πρόσβαση στην οδό Ρήγα Φεραίου και πρόσωπο στην οδό Δημοκρατίας.

Το συνολικό εμβαδόν της διαμορφωμένης πλατείας είναι 1.715,22τ.μ. Στόχος της αρχιτεκτονικής πρότασης είναι να εξασφαλίζει «ανάσα» στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, να δημιουργήσει χώρο ανάπαυσης, επιτρέποντας την ελεύθερη επιλογή κινήσεων, και την ανάμειξη των χρήσεων.

Δημιουργήθηκαν κεντρικός χώρος πρασίνου, διπλή παιδική χαρά για νήπια και παιδιά, υπάρχει πρόσβαση για ΑμεΑ, τοποθετήθηκαν πέργκολες, καθιστικά, βρύσες, καλάθια απορριμμάτων, έγιναν πλακοστρώσεις και εγκαταστάθηκαν φωτιστικά τύπου LED. Στόχος είναι να συμβάλλει στη μείωση της θερμοκρασίας και στο πλαίσιο αυτό χρησιμοποιήθηκαν «ψυχρά» υλικά.

Χθες, έγιναν τα επίσημα εγκαίνια του έργου. Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, πρόκειται για την τρίτη σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά, ευρωπαϊκών προδιαγραφών, στην ευρύτερη περιοχή της Αγριάς, αυτή τη φορά στα Προσφυγικά και κάλεσε τους μικρούς δημότες να χαρούν ξέγνοιαστο και ασφαλές παιχνίδι και ταυτόχρονα να προσέχουν τον νέο χώρο που δημιουργήθηκε για τους ίδιους.

Τόνισε ότι όταν ανέλαβε ως δήμαρχος, το 2014, βρήκε μόνο δύο σύγχρονου τύπου παιδικές χαρές και 28 άλλες που δεν ήταν πιστοποιημένες με βάση τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές και ήταν επικίνδυνες για τη σωματική ακεραιότητα των παιδιών.

«Δίδουμε σε χρήση την Τρίτη πλατεία στην Αγριά και συνολικά την 42η σε όλη την περιφέρεια του Δήμου Βόλου. Απομένουν άλλες 8 που θα είναι έτοιμες μέχρι το τέλος του καλοκαιριού προκειμένου κάθε ενότητα, συνοικία και οικισμός του Δήμου να έχει από άκρου σε άκρον μια σύγχρονη και ασφαλή παιδική χαρά για να παίζουν τα παιδιά μας», υπογράμμισε ο κ. Μπέος.

Εργα ενός εκατ. ευρώ για τους λιλιπούτειους δημότες

Ο κύκλος των ασφαλών παιδικών χαρών για τους λιλιπούτειους δημότες θα ολοκληρωθεί με τους νέους χώρους, που κατασκευάζονται σε Αγιο Βλάσιο, Αγιο Λαυρέντιο, Μακρινίτσα, Μικροθήβες, Δράκεια, Μελισσάτικα, Φυτόκο, Αγιο Ονούφριο.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο τεχνικών υπηρεσιών, Θάνο Θεοδώρου, από το 2014 έως και σήμερα έχει επενδυθεί περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για τη διαμόρφωση σύγχρονων και ασφαλών παιδικών χαρών σε κάθε δημοτική ενότητα. Κάποια από τα έργα δεν περιορίζονται απλώς σε νέες παιδικές χαρές, αλλά συμπαρασύρουν και την αναμόρφωση των πλατειών που τις φιλοξενούν.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου